TW

La Biblioteca Pública de Maó valora positivament la decisió municipal de restringir el trànsit rodat a la plaça de la Conquesta. Ubicada a l'emblemàtic Can Mercadal, consideram que aquesta plaça forma part de la biblioteca.

La plaça de la Conquesta és un lloc preciós de la part antiga de la ciutat on habitualment se celebren trobades i esdeveniments. Restringir l'ús de cotxes i motos és una decisió racional que permetrà disposar d'una plaça més amable i més segura. Les ciutats europees de traçat antic, com és el nostre cas, aposten decididament per minvar o eliminar del tot el trànsit perquè d'aquesta manera es retorna a la fesomia que els donen identitat i singularitat. Però sobretot perquè permet recuperar espai a les persones. Les places sense cotxes són les més valorades per la ciutadania. Els inconvenients o les dificultats que suposen per a alguns conductors són uns problemes petits en comparació als guanys que reverteixen al conjunt de la ciutat.

Pel que fa a la Biblioteca Pública de Maó, una plaça amable i silenciosa és la millor condició que es pot tenir per complir amb les seves funcions de promoció de la lectura i de les activitats culturals que s'hi relacionen. La plaça de la Conquesta es comporta com el gran pati de la casa comuna dels llibres, un espai a l'aire lliure on feim activitats i on tenim l'excel·lent possibilitat d'oferir fora els serveis que presta dins amb la intenció d'apropar-nos encara més a la gent.