TW

Sor Catalina, superiora de la comunitat de germanes franciscanes del Santuari de la Mare de Déu del Toro, em comentava que seria molt polit veure un estel de Nadal a la torre gran de telecomunicacions, instal·lada aquí, a la muntanya més alta de Menorca. Aquestes torres acaben, com tots saben, amb una balisa, és a dir, amb una llumeta vermella que adverteix de perill, per tal que cap transport aeri pugui topar amb ella. D'aquesta manera, dins la societat en què vivim, rodejada d'advertències de perill, brillaria una llum d'esperança.

Pensant-ho bé, és ben cert que són necessaris els anuncis de perill. També és ben cert que estem assetjats de perills i angoixes. Per això també són molt necessaris els anuncis d'esperança!

Ja ho deia Sant Joan Pau II, que en moltes ocasions, les forces i el valor per a fer el bé, es veuen amenaçats de cedir front el mal que en ocasions sembla prevalèixer. El misteri del Nadal ens assegura que Déu és l'Emmanuel, Déu amb nosaltres. Així que mai ens hem de sentir sols. Ell és al nostre costat. S'ha fet un de nosaltres al néixer del ventre virginal de Maria i ha peregrinat com nosaltres per aquest món. Tinguem idò esperança. Déu compleix amb les seves promeses. El bé triomfa i triomfarà.

Necessitem, per tant, anuncis d'esperança en aquesta «vall de llàgrimes». La il·lusió que senten els fillets petits (i no tant petits) quan s'acosta la nit de reis, la il·lusió de poder viure en un món millor, i molt més...

És de justícia, per tant, donar les gràcies als que han fet possible la idea de col·locar un estel de Nadal dalt el Toro: en primer lloc a Josep Lluís Febrer, en Febre, qui hi posa tot el cor en allò que fa, i ens ha regalat a tots, hores i hores de treball. (He dit a tots, ja que la llum de l'estel es veu d'un cap a l'altra de l'illa). Agrair també a l'empresa Retevisión, per cedir desinteressadament el lloc que ocupa a la torre. Al batlle i l'Ajuntament des Mercadal, per col·laborar sense vacil·lar en aquesta empresa. Sa Ferreria des Mercadal que l'han materialitzada. Transports i Grues es Mercadal per pujar-la fins dalt la muntanya també desinteressadament. Agrair la col·laboració den Jaume Villalonga de Cas Sucrer. Al restaurant Es Molí des Racó. A l'Hostal restaurant Jeni i al restaurant Sa Posada del Toro.

Així idò, des del cor geogràfic de l'Illa i amb el llum d'aquest estel, vos desitgem: esperança, felicitat, il·lusió i pau per aquest any nou que s'acosta. Bon Nadal!