TW
1

Sra presidenta del Consell Insular:

Ja fa temps que volia escriure aquestes línees i fins ara no m'havia atrevit a fer-ho, però ja és hora de què la gent conegui de primera ma com funciona aquest món.

La ITV és un servei públic, gestionat per una empresa privada. Igual que el transport amb bus o els socorristes de platges, a diferència de què no és un servei deficitari ni molt manco, ja que genera una quantitat de doblers (doblers que posam a Menorca i que se'n van) que acaba en mans d'una multinacional, on ni tan sols els proveïdors són menorquins.

Sembla que avui en dia tot el que sigui deficitari ha de ser públic i el que genera rendiment ha de passar a mans privades. És un pensament que no compartesc ni jo ni esper que la majoria de menorquins.

Podríem pensar que al ser una empresa que genera molt de benefici net i fa feina per el Consell insular ha de estar ben vigilada, aportant bones condicions als treballadors i avantatges als menorquins, però no és gens així.

Els seus treballadors tenen que complir ordres abusives que els generen desmotivació, ansietat, etc. Condicions laborals tan ridícules com que durant els 2 primers anys no es cotitza ni és té dret a l'atur. Contracte d'exclusivitat . Condicions a on una persona amb contracte de 8 hores és obligada a firmar una petició voluntària de reducció de jornada de 4 hores durant un temps indefinit, per després tenir que fer-ne 8 o 9 sense cobrar-les; o d'un dia per l'altre si has de venir o no, anar a Maó o fer 4 hores o vuit.

Darrerament he sentit una forta empatia cap els qui van ser els meus companys, especialment pel meu ex-director Santi Balaguer, acomiadat ara fa unes setmanes després de mes de tretze anys donant el seu servei. Ell també va patir el que ens va passar a molts.

Sra. Salord vostè és la presidenta dels menorquins, votada pels menorquins i lidera un partit que es diu Més per Menorca. Entenc que la seva obligació és defensar els nostres drets donant oportunitats a les petites i mitjanes empreses de l'Illa en competir amb un concurs amb bases publicades amb suficient antelació i transparència. I vigilar que la plantilla de l'empresa explotadora no sigui objecte d'injustícies com les esmentades abans.

Quedaria profundament decebut que després d'aquest escrit tot continués com fins ara.

Atentament

Un exalumne seu, segur que ja em coneix.