TW

Fa dos anys que la senyora Rafaela Fiol Gomila, el senyor Gabriel Pons Olives, el senyor Francisco Calet Soria, la senyora Catalina Carretero Carreras, la senyora Maria Isabel Florit Ponce, la senyora Antònia Moll Arguimbau, ( Tònia Sal), la senyora Joana Amparo Pons Vidal, la senyora Catalina Martin Bonet, el senyor Joaquin Mercadal Orfila i el senyor Enrique Florit Bosch formem la junta de la germandat de sang de Menorca. Tots nosaltres ja formavem part de la junta ordinària, fins i tot, alguns ja erem membres de la rectora i inclùs feia més de trenta anys que alguns de nosaltres col·laboravem amb la Germandat.

Som gent activa, solidària, molt sensibilitzada especialment amb la necessitat de les donacions de sang i en fer el possible per promocionar les donacions. Per aquest motiu vam encetar una nova etapa dins la germandat amb molta ilusió i ganes de treballar.

La primera decissió va ser que la junta rectora tenia que exercir com a tal, és a dir, el secretari fer les tasques pertinents com redactar actes, el tresorer saber de l'estat de comptes, pagar factures i tot el que pertany a tresoseria i el president i vicepresidents ser la cara visible de la germandat, escoltar als donants i pendre decissions consensuades entre tots per tal d'aconseguir els objectius de la nostra germandat.

En les anteriors juntes rectores personal de la fundació exercia algunes d'aquestes feines i va ser aquí on va aparèixer el primer entrebanc, el tractar de ser independents de la fundació per primera vegada, tot i que ja sabem que som mers col·laboradors en l'organització de les col·lectes voliem ser independents en la pressa d'altres decissions com per exemple l 'organització de la diada,de l'assemblea general i intentar aconseguir nous donants.

Aquesta nova junta ha canviat el sistema de treball; els viatges per tractar alguns aspectes amb la fundació amb la mesura del possible s'han aprofitat viatges personals per tal de disminuir despeses a la germandat, tresoreria s'ha gestionat directament desglossada per partides i d'una forma més transparent, s'han cercat noves vies de finançament sol·licitant ajudes econòmiques a diversos ajuntaments de Menorca, s´han cercat nous col·laboradors a gran part dels municipis fins i tot on no n'hi havia abans, s'han pensat noves vies per augmentar el nombre de donants com per exemple xerrades, programes de ràdio, fins i tot hem cercat nous espais i col·lectius com serien les escoles d'adults, els rotaris, la comunitat musulmana...

A mes de totes aquestes noves tasques encetades s'han continuat fent les de sempre, col·laborar activament a les extraccions de cada poble, organitzar les diades i les assemblees generals.

No obstant, aquesta junta no s'ha sentit suficientment recolzada i poc a poc s'ha cansat de trobar entrebancs que considerem absurds i inútils i que finalment ens han desmotivat per seguir treballant al cent per cent com feiem fins ara.

És per tot això que hem decidit presentar la nostra dimissió irrevocable i deixar de col·laborar a les extraccions.

No volem però acomiadar-nos sense agrair de forma molt sincera l'ajuda dels col·laboradors de la germandat que atenen les col·lectes, a les entitats col·laboradores, al personal sanitari i molt especialment a tots els donants que col·lecta darrera col·lecta donen la seva sang i salven vides d'una manera altruista.