TW

Som amigues d'en Joan Cardona. Algunes de nosaltres compartim vivències des de gairebé el principi de les nostres vides i altres formam part d'aquella mena d'amistats que es consoliden durant l'adolescència i perduren per sempre. A més, ens consideram dones que condemnarien qualsevol tipus d'agressió, que donaríem suport a les víctimes, però que alhora, com a defensores de la justícia i de la igualtat, també donam veu a aquelles situacions en les que aquests valors no es respecten.

Defensam la innocència d'en Joan perquè és una gran persona i amb una qualitat humana sense límits, i qui el coneix, sap que no exageram; perquè a les dones les valora com a éssers humans i com a persones amb qui compartir amistat; perquè el coneixem de tota la vida i sempre ha tingut un tracte respectuós amb nosaltres, i no només això, sinó que sempre ens ha donat suport. Però per si això no fos suficient, i en base a les proves aportades al judici, aquell vespre de dilluns ell sopava a casa amb el seu germà i la seva companya de pis. El nostre amic tampoc té moto, ni carnet per conduir-la, mentre que l'agressor sí. Però si haguéssim d'afegir encara més motius per advocar per ell, podríem recórrer a la nostra pròpia salut i supervivència perquè seria il·lògic i immoral com a dones mantenir una amistat i contacte amb un presumpte agressor sexual i molt menys defensar-lo.

Davant de tot això, volem dir per enèsima vegada que en Joan és innocent, que es tracta d'una confusió perquè qui el coneix sap que seria incapaç de fer mal a ningú i molt menys de negar-ho. Al principi d'aquest cas hi havia una víctima però ara n'hi ha dues. Com amigues i defensores, demanem que aquest assumpte s'aclareixi; que per fi hi hagi justícia real i es cerqui al vertader autor d'aquests fets tan escabrosos. Pensam que l'arrel d'aquesta situació recau en el sistema judicial que ha vulnerat la presumpció d'innocència d'en Joan, ja que l'acusació no ha aportat cap prova que l'impliqui o demostri que n'és culpable, sinó que la justícia ha considerat que ell no ha pogut demostrar amb prou fermesa que és innocent.

Per acabar, voldríem donar les gràcies a tothom pel suport rebut a través de les xarxes socials. És molt emotiu palpar la humanitat de la gent, l'empatia i el respecte que es projecta cap el nostre amic perquè ni ell ni la seva família, especialment en Bartolomé i na Rosalía, es mereixen aquest martiri.

Una besada i abraçada forta Joan, sempre estarem amb tu.