TW

Ara que ja han passat uns dies de Sant Joan ençà, amb la perspectiva necessària per a valorar les coses en la seva justa mesura i la serenor que dóna la feina ben feta, creiem que és l'hora de fer balanç i fer públic el nostre agraïment.

I què dir que no sapigueu ja? Que l'agraïment és infinit i serà etern. Que el somni que uns quants ens vam atrevir a somiar fa uns anys, enguany ha esdevingut real, gràcies a la renúncia a 62 festes particulars en benefici de la festa de tots. Real com uns Jocs des Pla sense accidents, desig de tot santjoaner que es vulgui dir santjoaner. Que amb la col·laboració de tots, aconseguint un poble unit per un mateix sentiment pur i noble, tot és possible! Que la unió fa la força, i que enguany, ens diéssim o no voluntaris, ens hem unit enmig des Pla, en favor d'una festa ancestral que ho mereix.

Ancestral, sí, herència viva dels nostres ancestres que, enguany més que mai, hauran estat orgullosos de nosaltres, que esteim, sembla, reaprenent a cuidar-la, per a conservar-ne la seva essència i poder-la deixar en herència també als nostres fills i filles, per a que la gaudeixin i la conservin, per a mostrar-lis a estimar-la, compartir-la, ensenyar-la, viure-la i emocionar-se amb cada galop, amb cada correguda, amb cada guindola alçada, amb cada nota de fabiol...

És cert que tot, sempre, es pot millorar, i els Jocs des Pla no en són una excepció. Però amb una base com la que tenim, que és excepcional, un punt de partida que ha estat inmillorable, i el compromís ferme de molts santjoaners, açò només és l'inici de la reconciliació d'un poble amb la seva festa, amb la qual manté un idil·li de segles.

Perque enguany sí, enguany ens hem demostrat dignes hereus de la festa del solstici d'estiu, enguany mereixem dir-nos, amb orgull, santjoaners, perque enguany hem estat un poble que s'ha sabut ajudar a ell mateix, perque amb pocs recursos hem fet molt o, més ben dit, ho hem fet tot. Perque cada petita renúncia individual, ens ha duit a la consecució d'un bé col·lectiu que el poble de Ciutadella i tots els visitants que estimen i respecten la festa mereixíem.

Enhorabona voluntaris, enhorabona Ciutadella, enhorabona santjoaners! Entre tots, sí! Així, sí!