TW

Amb motiu de les dues cartes aparegudes aquesta setmana al Diari ens veiem amb l'obligació de puntualitzar el següent:

a) En relació a la carta de dimecres dia 20 de maig de 2015, a la que el PSOE Sant Lluís posa textualment "La taula adjunta la pot consultar qualsevol ciutadà al Boib nº 18 de data 5 de febrer de 2015", posar de manifest que la taula que surt a n'aquest BOIB no és la que publiquen els senyors del PSOE.

b) El següent quadre mostra l'evolució de la despesa en subvencions corresponents a serveis socials:

Despesa 2007/2010    Despesa 2011/2014    Increment
500.252,15€                 705.099,02€                 40,95%

c) Comptes sanejat i compliment de la llei: en aquest punt hi ha que recordar que, tot i que és veritat que la situació econòmica de l'Ajuntament de Sant Lluís a 2011 no era la pitjor en comparació a altres ajuntaments, hi ha que dir, que la Sra. Borrás no explica que si es tenen en compte les sentències milionàries a les que haurà de fer front l'Ajuntament derivades de contenciosos perduts per actuacions portades a terme durant els governs socialistes, la situació canvia molt.

d) Polítiques nacionals: recorden vostès que el govern del PSOE l'any 2010, aprova la reducció dels salaris del sector públic en un 5% de mitjana durant aquell any, la congelació durant el vinent, així com la suspensió en 2011 de la revalorització de les pensions, que posava fi a 25 anys de pujada garantida per llei i afectava a prop de sis milions de persones; l'eliminació del règim transitori per a la jubilació parcial..... Mesures per reduir el dèficit públic quan, curiosament es parlava de l'existència de "brotes verdes".

e) Un breu repàs a les inversions que s'han portat a terme als dos últims anys: Renovació enllumenat per estalvi energètic (es davalla de 125w a 35w per bombeta, un estalvi d'un 70% fent la mateixa llum), I Fase Remodelació del Cós, Rehabilitació Pla de Ca's Rector, Pavimentació Plaça Micoles, Remodelació Camí Vell de S'Uestrà, Mecanismes exteriors Molí de Baix,...., entre moltes altres.

f) Motiu renovació llums de Nadal i Festes: estalvi energètic festes patronals baixant de 48.000w a només 1.800w.

g) Volem, una altra vegada refrescar-li la memòria en quant a l'explicació que se li va donar al debat de candidats en relació a la subvenció per les obres del poliesportiu. Per si no la recorda, l'esmentat conveni es va signar els últims dies de la legislatura anterior i quina sorpresa ens vàrem endur quan va ser hora de sol•licitar el pagament de la subvenció pactada i ens varen dir que el conveni s'havia signat sense la corresponent consignació pressupostària (!!).

h) Hem treballat també, per l'estalvi energètic: en quatre anys es calcula l'estalvi aconseguit en uns 210.000 euros.

Aquestes són algunes de les dades i els nombres de la feina feta, no fa falta dir res més.