TW

El PSM Més per Menorca va presentar una moció al ple de l'Ajuntament Ciutadella, que va ser aprovada per unanimitat, per demanar a l'equip de govern que convoqui el Consell Assessor de la Fundació Ciutadella Cultura per tractar el tema del Teatre des Born respecte al seguiment de les deficiències, l'equipament i la futura gestió. També demanava que al mateix Consell Assessor es tractés sobre el manteniment, equipament i ús dels edificis culturals i en concret s'informés i obrís un debat respecte el conveni del Molí des Comte i la seva prioritat respecte a altres equipaments culturals de propietat municipal com poden ser Can Saura o el Teatre des Born.

Pel PSM Més per Menorca és molt important i imprescindible que les entitats i persones implicades en l'àmbit de la cultura puguin ser informades i puguin participar de les decisions a prendre respecte el teatre del Born o qualsevol altre edifici d'ús cultural com pot ser Can Saura o bé de la necessitat d'obrir a les visites el Molí des Comte. L'Ajuntament ha de treballar colze a colze amb aquestes entitats.

Pel PSM Més per Menorca és necessari tenir un estudi de la viabilitat econòmica per la gestió del teatre des Born, de Can Saura, des Molí des Comte però creiem que no tan sols s'ha de prioritzar la vessant econòmica sinó que s'ha de tenir en compte, també, la visió social, cultural i educativa que pot representar per Ciutadella el Teatre del Born o Can Saura.

Al PSM Més per Menorca ens preocupa que aquest equip de govern prioritzi el manteniment i ús d'edificis de titularitat privada envers als municipals (tot i que la regidora diu que no es prioritza sinó que són temes diferents), que no hi hagi cap estudi de viabilitat per realitzar les obres ni la posterior obertura del molí, que tinguin tancat Can Saura i el vulguin llogar per ús judicial perquè no és viable econòmicament, que el Teatre des Born estigui tancat i no sàpiguen quan i com l'obriran, etc.

Durant aquests dos darrers anys, el grup municipal del PSM Més per Menorca no s'ha cansat de insistir en que l'equip de govern es posés a treballar i hem fet un seguiment seriós mitjançant propostes, preguntes i precs a plens, comissions de patrimoni, comissions de cultura, junta de portaveus, etc. tot i que la resposta de l'equip de govern no ha estat l'adequada. S'ha fet poca feina i malament.

Ja és hora que l'equip de govern de l'ajuntament de Ciutadella posi totes les cartes damunt la taula, treballi amb les entitats culturals i els grups municipals de l'oposició i comenci a tancar els temes que té oberts (Teatre des Born o Can Saura) en benefici del poble i de la cultura abans d'obrir nous focus com el del Molí des Comte.