TW
1

L'exposició de diorames és ja tan tradicional a Maó com els torrons o els arbres de Nadal. Ja fa 45 anys que el Grup de Pessebristes munta la seva exposició que des dels anys vuitanta del segle passat es fa al local de La Caixa al Carrer Nou. El proper divendres, a les 20.30 hores, s'inaugurarà una nova mostra nadalenca.

Enguany, però, no hi serà Jordi Farrés Forasté, el fundador del Grup, que ens va deixar el passat 11 de gener. Per aquest motiu l'exposició serà un homenatge a la seva persona i totes les obres que es presenten estan inspirades en diferents diorames que va fer al llarg de la seva vida de pessebrista a Menorca.

En totals són 23 diorames que estan ultimant els membres del Grup de Pessebristes, format per una trentena de persones.

Materials

Els diorames reprodueixen diferents racons de l'Illa com El Toro, Binibeca Vell, Cala Sant Esteve, la Cova d'en Xoroi, la taula de Torralba i altres paisatges que Farrés va recrear i ara han tornat a ser reinterpretats.

Noticias relacionadas

El resultat pot ser del tot sorprenent: una anunciació a una platja, les noces de Josep i Maria a un lloc menorquí o el camí de Betlem a Cala Macarella són imatges molt poc corrents als pessebres tradicionals.

El públic menorquí tanmateix ja està acostumat a aquestes fantasies i la visita familiar a l'exposició de diorames de Maó forma part dels costums nadalencs.

Els pessebristes dediquen molt de temps i de feina per a preparar les diferents escenes inspirades en el naixement de Jesús. El materials que s'empren per a construïr els escenaris són bàsicament el porexpan, l'escaiola, cola i pintures. Un cop estan fetes les formes s'afegeixen els complements com la molsa i les figures.

Entre les curiositats d'aquesta 45 edició hi trobem un diorama amb figures de playmobil, una reproducció de les muntanyes de Monserrat amb figures amb barretina típiques de Catalunya i una reproducció de la sala hipòstila coneguda com Galliner de Madona de 2'50 per 1'50 metres.

Aquest mateix divendres, abans de la inauguració, a les 19.30 hores, es farà a l'Ajuntament un acte de homenatge a Jordi Farrés.