Amb més de 80 pàgines, el parenòstic incorpora continguts per ser la guia popular de referència

TW

Consells sobre plantes i receptes de temporada, les millors èpoques de sembra i collita de verdues i hortalisses o les dates de celebració de les festes patronals són alguns dels continguts del parenòstic. «Es Diari» actualitza el concepte de caire popular per tercer any consecutiu amb l'edició del «Parenòsic Menorquí i calendari 2017», a les llibreries a un preu de 2,50 euros.

En més de 80 pàgines, la publicació coordinada per Mercè Pons, recull, no només les dades imprescindibles per al desenvolupament de les feines al camp, sinó que es postula com la guia de referència pels amants dels costums de l'Illa, tant de la terra com del mar.

Cadascun dels mesos de l'any en què es divideix el llibret incorpora clares recomanacions sobre el cultiu de plantes d'interior i exterior, informació gràfica sobre el consum de fruita i peix, així com de la planta medicinal que més abunda en cada època i les seves propietats. En aquest últim punt són destacables les aportacions de Marc Moll i Pere C. Palau i Ferrer, que desvetllen les aplicacions que amaguen les plantes que floreixen al camp menorquí. I pel que fa al coneixement de les varietats autòctones de la flora menorquina, GOB Menorca aporta una classificació dels bolets i les verdures típiques de l'Illa. Els aficionats a la cuina hi trobaran nombroses receptes, un plat de la terra i un altre de la mar per a cada mes i que aporten cuiners experimentats de l'Illa, de la mà del grup gastronòmic Fra Roger i el blog Menjatorum, de Paqui Bagur.

L'horòscop, el calendari de fires i mercats, a més dels horaris solars tampoc fallen, com element indispensable de qualsevol calendari-almanac. Sens dubte una renovació d'agenda de referència, una eina útil plena d'informació.