La comoditat domina l’elegància en la indumentària i la perruqueria | Gemma Andreu

TW
2

La moda nupcial reafirma l'aposta per l'estil desenfadat i bohemi en la passarel·la de la fira CelebrAmenorca. Una vintena de models van desfilar aquest dissabte vespre al Recinte Firal des Mercadal en l'acte central d'aquesta tercera edició de la fira, on les últimes tendències per donar-se el sí vull s'animaven amb un espectacle que va comptar amb ball i música en directe.

Les núvies van obrir la desfilada vestides amb teixits vaporosos, al més pur boho chic, que ja destacava en les últimes col·leccions de moda nupcial. En les propostes d'enguany s'aparca l'estil més clàssic per oferir combinacions que s'adaptin fàcilment a tots els gustos i que alhora s'inclinen al més orgànic. Per Perfil, Modes Gloria i Ada Novias el blanc se segueix imposant aquesta temporada amb aires romàntics i deixa un petit espai al color amb tons rosats o préssecs suaus. La indumentària es prefereix còmoda, igual que la perruqueria, en què es juga amb els recollits baixos adornats amb corones de flors silvestres, la proposta de les floristeries Ikebana i Marian per acabar de conjugar l'aura orgànica d'unes núvies poc maquillades i en què allò natural s'endevina com sinònim de glamour. La llenceria posava el punt més sexy de la proposta dins la mateixa línia. Magda Roba Interior repetia amb blondes atrevides pensades per aquells escots i esquenes que en ocasions poden limitar la capacitat de moviment de la núvia, que cada cop es prioritza més a l'hora de dissenyar la vestimenta perquè pugui disfrutar al màxim el gran dia. En joieria destacaven les peces creades amb pedres naturals de Marybola, que lluïen les ballarines que aportaven l'esperit festiu a la gala.

En la moda masculina Can Miquel i Fortuny Moda van convidar el nuvi a atrevir-se amb vestits semibrillants i substituir la clàssica corbata per llacets que aportin color a combinacions d'americanes més cenyides i pantalons que acaben al turmell. Pel que fa al color, el negre segueix sent el rei, encara que el blau, el bordeus i el marró entren amb força, amb els tons grisos com alternativa pels que cerquen la originalitat discreta. A la solapa de la jaqueta porten detalls florals, sempre en consonància als rams de núvia i que també inspiren la roba pels convidats.

Els vestits de gala per acompanyants remarcaven aquest nou predomini dels motius florals i alegres estampats en l'última desfilada de l'esdeveniment, que torna aquest diumenge amb una passarel·la de moda infantil i comunió.

Entre els actes paral·lels, els organtizadors de la fira, Toni Olives i Mireia Martí, destaquen l'èxit de les activitats paral·leles com els tallers de brodat i scrapbooking pel disseny invitacions, així com la demostració de perruqueria i automaquillatge, emmarcades dins la lògica do it yourself, cada cop més en auge en el sector. Tot i que encara no poden realitzar una valoració del número d'assistents, preveuen superar les aproximadament 4.000 persones que van passejar-se per la mostra, on enguany es compta amb 63 professionals del sector, el doble que en la passada edició.