Divulgatiu. Els plafons s’acompanyen d’algunes peces trobades. - J.J.

TW
0

La Sala Municipal d'Exposicions de Ferreries acull des de divendres una mostra del jaciment arqueològic de Torre d'en Galmés, que restarà oberta fins el proper dia 14 (el cap de setmana de 19 a 21 hores). L'exposició mostra la descoberta per part dels arqueòlegs de la universitat de Boston, l'estiu del 2007, d'una estructura d'època andalusina, sobreposada a les restes d'una casa d'època talaiòtica. Es tracta de l'estructura d'una cuina amb tots els seus estris, el que fa pensar als arqueòlegs que fou abandonada precipitadament.

La descoberta, inesperada, va sorprendre, i alhora emocionar, els arqueòlegs de Boston. L'exposició, a més de recollir algunes peces arqueològiques allà trobades, com teules i alguna que altra gerra, explica en uns plafons el contingut de l'excavació i situa el visitants dins el període històric en què es situa. Així mateix, recrea com era una cuina, similar a la descoberta, de l'època andalusina, de la "Menûrqa", anterior a la conquesta per la corona d'Aragó el 1287.

L'exposició fou inaugurada pel conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, qui destacà la importància de la descoberta i per què Ferreries és el segon lloc on s'exposa, després d'Alaior, atès la relació que hi ha de la mateixa amb el Castell de Santa Àgueda, on es fan treballs de consolidació d'algunes estructures.