El xef des Mercadal va rebre l’homenatge de Fra Roger per una vida dedicada a la gastronomia de Menorca | Gemma Andreu

TW
1

L'associació Fra Roger va homenatjar ahir a Miquel Mariano, xef de Ca n'Aguedet, que es va jubilar i va deixar els fogons, almenys des d'aquest emblemàtic restaurant, el passat mes d'abril. Miquel Mariano és membre fundador de Fra Roger, i és un dels grans referents de la cuina tradicional menorquina, havent contribuït a la recuperació de receptes històriques i a dignificar grans plats de la gastronomia de Menorca.

L'acte, organitzat al Restaurant Sa Pedrera des Pujol, es va celebrar en el marc d'un dinar amb un menú degustació integrat per 12 plats de la cuina de Ca n'Aguedet, interpretats per 18 cuiners de l'Illa i pel mallorquí Santi Taura. La trobada va començar amb un tast de 5 olis d'oliva verge extra, a càrrec d'Ignacio Sánchez Fuentes, president de l'ONG Glòria Olivae; continuà amb un aperitiu de formatge i sobrassada de Menorca, acompanyat de cerveses artesanals basques; per donar pas al dinar.


Convidats

A l'acte van assistir, entre d'altres, Borja Matoses, crític gastronòmic de «Metròpoli», el suplement del diari «El Mundo»; quatre membres de l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca; representants de Fra Roger i col·laboradors. Durant la trobada, Miquel Mariano Pons, fill de l'homenatjat, va llegir un emotiu text, glosant la trajectòria de Miquel Mariano, de la família i el restaurant Ca n'Aguedet. Per la seva part, el president de Fra Roger, Josep Borràs, li va entregar una caricatura elaborada per Zaca, dedicada per tots els cuiners.

El dinar va ser organitzat per Borja Matoses, Dani Mora i Núria Pendás, de Sa Pedrera de Pujol, i Sión Bosch i Antoni Juaneda, tresorera i secretari de Fra Roger, respectivament.