Aquest dilluns han actuat en presència del rei Mohamed VIè, patrocinador d’aquest esdeveniment hípic | E.E.M.

TW
3

L'Escola Eqüestre Menorquina és aquests dies al Salon du Cheval d'El Jadida, la fira internacional del món del cavall del Marroc, que arriba enguany a la seva vuitena edició. Un esdeveniment en el qual cavalls i genets menorquins mostren les aptituds del cavall de raça menorquina en espectacles diaris, dels que en destaca el celebrat aquest dilluns, en presència del rei Mohamed VIè de Marroc.

El centre hípic que dirigeix Francesc Marquès s'ha desplaçat a la ciutat portuària atlàntica d'El Jadida, propera a Casablanca, amb una expedició formada per dotze cavalls i tretze cavallers.

Els cavalls van iniciar el llarg viatge dia 5, i no l'acabaran fins dia 18, quan es tanca aquest saló internacional a terres marroquís, en el que hi ha presència de nombroses races, com l'àrab, el pura sang àrab, el lusità o el barbaresc.


Espectacles

L'expedició menorquina ofereix espectacles diaris a les pistes del complexe on es celebra la fira, unes grans instal·lacions que fan honor al patrocinador de l'esdeveniment, el propi rei Mohamed VIè.

En les seves actuacions, cavalls i genets realitzen diferents nombres per mostrar la versatilitat del cavall menorquí. Així, fan un carrusel de vuit cavalls, un pas a tres, quatre cavalls a la mà i un més a regnes llargues.

Així mateix, per a l'actuació especial d'aquest dilluns en presència del monarca, l'Escola va oferir un carrusel de vuit cavalls.

Els exemplars de Bini Sebani tenen prevista la seva participació en les Nits Eqüestres de divendres i dissabte, junt amb altres centres d'Hongria, Portugal o Marràqueix, entre d'altres.

Des de l'organització destaquen que «Menorca és una de les Illes Balears on el cavall és un actor important de la vida social i cultural», i avancen que «els cavallers presentaran amb els seus cavalls de raça menorquina uns nombres de tradició eqüestre i doma menorquina». Un «espectacle tot bellesa», afirmen.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]