Amb un text manuscrit amb tota l’aparença de monòleg humorístic, l’estimat veí de la localitat maonesa va ser capaç de transmetre amb tendresa la seva infantesa al poble | Josep Bagur Gomila

TW
0

Ja hi tornem a ser. Les festes de Sant Gaietà s'apropen i ahir capvespre van viure en el pregó del botiguer Just Pons (Es Castell, 1954) un fantàstic preludi a una setmana dels dies grans, que es viuran el proper cap de setmana. Amb un text manuscrit amb tota l'aparença de monòleg humorístic, l'estimat veí de la localitat maonesa va ser capaç de transmetre amb tendresa la seva infantesa al poble i el seu paper actiu dins la junta de l'associació de veïns, de la que n'ha format part en vuit ocasions.

Partint dels seus orígens, enmig d'una família «pagesa, cristiana i pobre», en Just, àmpliament conegut i dedicat a la feina de botiguer des dels 16 anys, va filar un discurs tant sentit com eficaç a l'hora de despertar els riures desfermats dels assistents, que li reconegueren la traça amb un dels aplaudiments més llargs que recorden.

La primera jornada del programa festiu de Sant Gaietà va comptar amb els Gegants de Llucmaçanes, que després d'un any d'espera van fer el primer ball, i amb el concert de la Coral Clau de Sol.


En Biel 'es fuster' Pons Gomila, escollit llucmaçaner de l'any

El veí de Llucmaçanes Biel Pons Gomila ha estat l'escollit per la junta directiva de l'Associació de Veïns del poble llucmaçaner de l'any, un títol amb el qual volgueren reconèixer-li «el seu paper de fil conductor entre el passat y el present» i la seva «entranyable» manera de ser, segons l' afectuosa presentació que va fer el vicepresident de l'associació, n'Antoni Carreras, que va fer el relat de la seva relació amb en Biel es fuster, tal i com se'l coneix.