D’esquerra a dreta, Mariano Yepes (gerent del diari ‘Menorca’), Gerard Villalona (vicari general), el rector del Seminari, Bosco Faner, entre el pintor Carlos Mascaró i la seva esposa; la pintora Carmen Vivó, el bisbe Salvador Giménez, Carlos Torrent, Gabriel Julià (director del Museu Diocesà) i Josep Pons Fraga (editor del diari ‘Menorca’) | Josep Bagur Gomila

TW
12

El Museu Diocesà inaugurà ahir el primer espai permanent dedicat a l'art santjoaner. Es tracta de la Sala del Nunci on s'ha habilitat l'exposició de les obres artístiques originals que d'ençà 1982 han estat creades per artistes locals per il·lustrar la Revista de les Festes de Sant Joan d'«Es Diari». La creació d'aquest espai d'art santjoaner, que enriqueix i amplia l'itinerari cultural i museístic de l'antic Convent i Claustre de Sant Agustí, ha estat possible gràcies a l'aportació de la col·lecció feta per Editorial Menorca. El fons es completà ahir amb la cessió del quadre de Carlos Mascaró, que enguany ha il·lustrat la portada de l'especial de les festes d'«Es Diari». D'aquesta manera, Editorial Menorca vol compartir amb el públic, tant menorquí com visitant, aquest ric fons artístic.

Noticias relacionadas


Des de Torrent a Quetlas

Segons explicà l'editor del MENORCA «Es Diari», Josep Pons Fraga, el juny de 2012, «Es Diari» organitzà una exposició a la Sala Xec Coll amb la col·lecció, coincidint amb el 30 aniversari de la primera portada que pintà Carmen Vivó el 1982. De llavors ençà han estat artistes de primera línia convidats a inspirar-se en la festa per crear una obra d'art: Matías Quetglas, Jofre, Pau Faner, Joana Olives, Xec Florit Nin, Pacífic Camps o Carles Gomila, entre tants d'altres, que amb diferents estils i tècniques han expressat a través de la pintura, el disseny, el dibuix o el gravat, l'emoció de la festa. Josep Pons Fraga destacà que amb aquesta sala d'art santjoaner «es garanteix la conservació de la col·lecció, i les obres estan a disposició del gaudi públic». Per la seva part, el bisbe Salvador Giménez agraí l'aportació de tots per fer possible la mostra, i qui sap si arribarà a ser l'embrió d'un espai museístic dedicat a Sant Joan.