TW
0

Autofitxa
Som na Lina Caimaris Andreu. Visc a Ferreries fa trenta un anys, i d'ençà en fa quatre sóc voluntària de Caritas. A més d'aquesta activitat, també sóc la presidenta de l'associació Lligams (associació d'acompanyament al dol de Menorca). En general soc una persona compromesa amb moltes coses, m'agrada ajudar. Pel que fa a Caritas, ens alegra anunciar que avui obrirem la nova botiga de Mà a mà, a la plaça de l'Oar.

Què inaugureu el proper dissabte?
Com bé se sap, amb la construcció de la nova escoleta, al parvulari de Sant Francesc li queda espai lliure, atès que l'espai on hi ha la botiga de Caritas (antiga casa del vicari) quedava un poc incòmoda. El bisbat ens ha cedit una part de baix del parvulari. Després de condicionar-ho, avui inaugurem la nova botiga de segona mà.

Hi haurà algun acte especial?
No. Ahir vam fer una pre-inauguració amb totes les voluntàries, que no són poques. Ara mateix som una vintena que ens cuidem de la botiga, i avui s'obrirà al públic.

Què podrem trobar a aquesta botiga?
Roba de segona mà i per estrenar. Roba de vestir, de llar, complements, objectes per fer regals i productes de Comerç Just.

En quines condicions està la roba que arriba a la botiga?
Com ja hem dit, disposem de roba per estrenar que es fruit de les donacions que ens fan algunes botigues de peces que queden fora de temporada, i per l'altre cantó, hi ha la roba de segona mà, la qual, abans d'arribar a les botigues, passà pels tallers de Mestral on la que no és apta és apartada, i la resta es deixa en condicions per estar a la venda. En general, la roba que és donada en un municipi sempre es posa a la venda als altres pobles, mai al de procedència.

Perquè son necessàries aquestes botigues i quina funció tenen?
La cultura de seguir donant ús a la roba de segona mà, i altres objectes, a Espanya no està gens arrelada si la comparem amb la majoria de països del nostre entorn, i molt menys respecte als països anglosaxons. Malgrat hi comença a haver una mica de consciència sobre el fet que la roba i altres objectes tenen més d'una vida d'ús. Una altra vessant d'aquestes botigues, amb tot el que hi ha al darrera, és la de la reinserció social, cura i respecte pel medi ambient (quan menys coses tirem als fems, millor per a tots).

Quin és el perfil dels clients de dites botigues?
Abundant en el que hem dit abans, direm que el perfil dels clients és divers: des de persones amb recursos limitats, a persones econòmicament estables però que creuen en aquesta filosofia; per altra banda, a l'estiu, no són pocs els turistes que visiten les nostres botigues (a Menorca, Caritas compta amb set botigues repartides per diferents pobles), per ells és una cosa ben normal.

Quins preus hi poden trobar?
Tres euros i mig uns calçons, el mateix preu una camisa o un jersei, un abric nou euros, un vestit complert (home i dona) dotze euros, sabates noves sense estrenar sis euros, llençols dos euros, les tovalloles el mateix preu, etcètera. Cal remarcar que tot el que es ven està en perfectes condicions.

La nova botiga obre millors perspectives de venda?
Sense cap mena de dubtes, l'indret, al centre del poble, és immillorable, està al pas de tothom. Voldria agrair a l'Ajuntament que ens ha ajudat perquè la botiga estigui a punt, i com no, a tot el voluntariat que la fa possible.