Sentiment. Els equatorians van reviure les seves arrels culturals. - Paco Sturla

TW
0

La comunitat equatoriana celebrà ahir amb orgull i sentiment els actes per celebrar la festivitat de la Virgen del Quinche, patrona d'Equador. La imatge, profusament decorada i amb multitud de regals, va ser passejada en processó per Ciutadella. Celia Rodríguez és la persona que va portar la imatge l'any 2004 a l'Illa i qui la custodia durant tot l'any.

Desenes de persones es van sumar a la romeria, al costat del grup dels disfressats i la Niña de Aloa, en un ambient de devoció i alegria. En arribar a la plaça de la Catedral, es va celebrar el Baile de los Disfrazados.

A continuació, es va oficiar la missa en honor a la patrona de l'Equador. Després de l'acte litúrgic, la comunitat equatoriana va iniciar la festa a la carpa instal·lada a la plaça, amb actuacions musicals i balls per reviure les seves arrels. La protagonista va ser la Niña de Aloa, que representa un personatge tradicional de la cultura equatoriana, i que va elevar les peticions i oracions dels assistents a la Verge del Quinche.

La festa reuní els equatorians de la zona de Ciutadella.