contenidor. Aquestes són les avellanes que s’escamparan, principalment, per la Contramurada - Gemma Andreu

TW
0

Ja són a Ciutadella els 440 sacs d'avellanes que la Cooperativa Sant Guillem i Santa Escolàstica ha encarregat per a les festes, dels quals 420 es destinaran a la venda. En total, 9.240 quilos d'avellanes, que s'escamparan pels carrers de la ciutat tant el Dia des Be com Dissabte de Sant Joan.

Concretament, els venedors disposaran de 130 sacs per a la jornada de diumenge, mentre que en tindran 290 per al dia 23 capvespre, mentre la qualcada sigui a Sant Joan de Missa.

Uns altres 20 sacs es guardaran per l'any que ve, per a les escoles i per a "Foc i Fum". I és que la comanda de les avellanes acostuma a arribar just abans d'encetar-se les festes, quan els centres educatius ja han fet les seves activitats.

Dels 420 sacs d'avellanes que es posaran a la venda, el 50 per cent està subvencionat per l'Ajuntament, mentre que l'altre meitat del cost va a càrrec dels venedors que estaran ubicats a la Contramurada.

A la cooperativa, però, hi ha un total de 540 sacs d'avellanes. I és que 100 d'ells s'enviaran a Ferreries, per a les festes de Sant Bartomeu, a l'agost. Els dos municipis fan una comanda conjunta per abaratir així els costos que representa dur a Menorca les avellanes des de Tarragona.