Paciència. Margarita Pons i Nina Benejam elaboren amb amor tots i cadascún dels flocs que serveixen per decorar les portes del centre, i que regalen a familiars i personal - Cris

TW
0

Els usuaris del Geriàtric i del Centre Sociosanitari de Santa Rita van viure ahir una jornada dedicada, novament, a Sant Joan. Va ser a través de diferents activitats relacionades amb les festes.

A les instal·lacions municipals, una dotzena de residents van recordar el que és fer ensaïmades, un dolç ben típic de les festes. De mans de la cuinera Sílvia de Olives, les àvies van reviure allò que, moltes d'elles tantes vegades han fet. Les participants en la iniciativa van ajudar a fer la pasta durant el capvespre, de manera que pugui tovar durant tota la nit. Així, avui dematí està previst continuar l'activitat, posant les ensaïmades al forn. Alhora, també avui faran macarrons, un altre producte habitual durant les festes.

Flocs

Per altra banda, també al Geriàtric Municipal, tres de les seves residents elaboren, des de fa dos mesos, uns flocs ben polits. Elles són Nina Benejam, Margarita Pons i Margarita Enrich. Totes tres van ser les encarregades de fer una seixantena de flocs per decorar les portes que hi ha al centre. Mentre, Benejam i Pons han estès la iniciativa i s'han animat a fer més flocs, però en aquest cas, més petits, com a penjolls. N'han fet prop d'un centenar, i els han regalat a familiars dels residents i també al personal del geriàtric.

Com explica na Nina, "a jo m'agrada molt fer aquestes coses, sempre m'han agradat les feines d'agulla". La idea va sorgir d'elles mateixes. Així ho assegura Margarita Pons. "Noltros ens vam imaginar com ho havíem de fer, i hem anat cercant la manera fins que ens va agradar com quedava. Després el que hem fet ha estat anar canviant els colors de les cintes", detalla. El resultat, uns flocs ben preciosos que llueix tot el personal del centre.

Santa Rita
També ahir capvespre, els residents al Sociosanitari de Santa Rita van poder presenciar un replec de cavalls que va començar a les portes del centre i que va acabar a un dels patis interiors per l'aparició de la pluja. Uns deu cavalls van participar a una trobada que es va completar amb una bereneta de pa amb sobrassada, formatge i pastissets per a tothom qui hi va prendre part. Aquesta va ser també una bona manera de què els avis gaudissin d'un dia de festa, tot preparant l'arribada de Sant Joan.