TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella va garantir ahir una quantitat d'arena suficient per cobrir els carrers i els punts més importants, així com aquells indrets on tradicionalment s'hi produeixen llenegades de cavalls per les característiques del sòl. Així ho va assegurar el regidor de Festes, Guillem Bosch, qui concretà que enguany s'escamparan 75 tones de sorra, 25 menys que l'any passat.

Bosch va explicar que aquestes 25 tones de diferència es compensaran deixant de cobrir carrers en què anteriorment sí que s'hi posava arena. És el cas dels de Santa Clara, Sant Jaume, de Ses Roques, Santa Elena o a la Plaça Federico Pareja. En el primer dels casos, Bosch va senyalar que "els cavalls passen caminant pel carrer de Santa Clara, no hi fan res més, no té gaire sentit". A més, assegurà que alguns veïns d'aquest i d'altres carrers han demanat que no s'hi posi arena ja que suposa una gran quantitat de pols.

Aquesta opinió contrasta amb la de cavallers experimentats com el caixer pagès de Migjorn d'aquest bienni, Antoni Salord, qui creu que el de Santa Clara és un carrer important en el que no hi hauria de faltar arena. Tampoc n'hi hauria de mancar ni una mica, segons Salord, a Ses Voltes, a la Contramurada, Ses Palmeres i el Casino 17 de Gener per a quan tornen de Sant Joan de Missa; i a la Plaça Federico Pareja.

Punts conflictius
El regidor de festes va recordar que l'Ajuntament és el primer interessat en que no hi hagi incidents durant les festes, i que mai eliminarien arena d'un punt conflictiu. En aquest sentit, Bosch va indicar que es reforçaran determinats indrets, de manera que s'hi posi una bona capa d'arena. És el cas de la Plaça d'Artrutx, on altres anys no se'n posava i que enguany tindrà sorra per evitar caigudes. També a la confluència de la Contramurada amb Sor Àgueda, punt per on entren els cavalls de tornada de Sant Joan de Missa.

Sobre el domicili del caixer casat, Valeriano Allés, Bosch va dir que hi ha asfalt i que no en necessita. A més, recordà, "el carrer quedarà obert al trànsit una vegada hi hagi passat la qualcada". Sobre aquesta qüestió, el propi Valeriano Allés va anunciar que, de confirmar-se que l'Ajuntament no hi posa arena, ell mateix miraria de posar-ne a través de la seva empresa. "Encara no sé si en podré posar, estic pendent del jutjat perquè em deixin treure arena de Son Sintes", explicà ahir vespre.

Mocions de PP i Grup Mixt al ple
L'ordre del dia del ple que tindrà lloc demà a l'Ajuntament inclou les dues mocions presentades pels grups municipals del Partit Popular i del Grup Mixt en relació a la menor quantitat d'arena que l'equip de govern ha previst per posar als carrers de Ciutadella.

Totes dues formacions coincideixen a remarcar la importància de la sorra per garantir la seguretat no només dels cavallers i els cavalls, sinó també dels ciutadans. PP i Grup Mixt asseguren que reduir les tones d'arena suposarà incrementar el risc de llenegades, una opinió que, asseguren, comparteixen la majoria de cavallers.

Els dos partits de l'oposició volen que l'Ajuntament habiliti una partida econòmica suficient per adquirir la mateixa quantitat d'arena que els darrers anys, i critiquen que es vulguin reduir costos de l'administració posant en perill la seguretat. En aquest sentit, els conservadors lamenten que l'equip de govern hagi anunciat la compra de la publicitat d'IB3 per a la retransmissió dels Jocs des Pla, una despesa prescindible.