Diversió. Després de recórrer carrers i carrils-velo els alumnes van compartir jocs a la Plaça des Pins - Cris

TW
0

Veure 'velos' circul·lant per Ciutadella no és sorprenent. Però veure'n unes 300 pedalant a ritme d'estudiant sí que ho és. Doncs aquesta va ser la imatge que ahir va omplir carrers i places però sobretot carrils-velo de la ciutat. L'institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella va celebrar una nova jornada de mobilitat i aquest cop els convidats foren els alumnes de cinquè i sisè del col·legi públic Joan Benejam.

Una cinquantena d'alumnes del centre de Primària i uns 250 estudiants de Secundària van partir damunt les 12.15 hores amb l'objectiu de realitzar un circuit per la ciutat per finalitzar a la Plaça des Pins. Allà, tres alumnes del Bike Coast Bike van llegir els punts claus del recent editat 'Manual de Bones Pràctiques' del carril-velo de Ciutadella que ha tret a llum l'Ajuntament, redactat pel Policia-tutor Antoni Cladera juntament amb el director de l'institut, Pere Ferrer.
Ferrer apunta que no n'hi ha prou amb tenir unes infraestructures adequades, "d'aquí que vulguem inculcar als joves l'ús respectuós de la velo així com promocionar la convivència amb els altres mitjans de transport". Seguint amb aquesta reflexió, la batllessa Pilar Carbonero va demanar que es vogui amb seguretat i que "es llegeixi el manual per tal que l'espai públic sigui tranquil per a tots i amable per a tothom".

La jornada de mobilitat va acabar amb una sessió de jocs de punteria i circuits d'habilitat així com amb algun que altre estudiant banyat a la font de la Plaça des Pins.