PRESENTACIÓ. La regidora de Cultura, Maria Josep Morell, i la gerent del Principal, Conxa Juanola. - Gemma Andreu

TW
0

La cantant Nina i el grup d'havaneres Port Bo interpretaran el concert "A prop de la mar", que tindrà lloc el proper dimecres dia 30, a les 21.30 hores, en el Teatre Principal de Maó, amb l'organització de Viatges Magon i MagonEvents. L'actuació comptarà amb la presència de Pep Poblet (saxo), Antoni Mas (piano) i Antoni Gadea (percussió), en el marc del programa "Estiu al Principal".

El director-gerent de Viatges Magon, Gabriel Pons, ha assenyalat que la seva empresa ha col·laborat en altres ocasions amb el grup Port Bo, que ja acostuma a ser un protagonista en les vetlades musicals durant l'estiu a l'Illa. Viatges Magon i MagonEvents promouen el concert "A prop de la mar", que el conegut grup d'havaneres i la cantant Nina van estrenar al Palau de la Música, a Barcelona. Pons ha assegurat que l'any passat es va intentar que aquest concert es celebrés a l'Illa, concretament a la Mola, tot i que no va ser possible. Per tant, a finals de mes es farà realitat aquesta iniciativa musical que inclou les cançons de taverna que reflecteixen les penes i alegries dels mariners. Pons ha recordat que s'han posat a la venda les localitats de l'espectacle per a socis i amics del Teatre, mentre que també ho estarà per al públic en general a partir del pròxim dimecres dia 9, amb uns preus entre els 15 i 22 euros. A més, ha assenyalat la importància d'organitzar aquests tipus d'espectacles en una època de l'any allunyada dels mesos de més activitat turística, el que ajuda a crear un ambient cultural necessari per a l'Illa.

MagonEvents és la marca que Viatges Magon utilitza per a l'organització de congressos, reunions de treball i celebracions, entre altres, i que s'encarrega de l'allotjament, els bitllets, el lloguer d'espais, el servei d'hostesses, sopars de clausura i obsequis d'empreses, a més de moltes altres ofertes. Per altra banda, Pons ha subratllat que cada any pretén organitzar activitats pròpies, com ha estat el recent homenatge a l'exjugador de futbol Etxeberria i el pròxim concert "A prop de la mar", que es celebra al Teatre Principal donada la condició de Viatges Magon com a mecenes de la Fundació que gestiona el coliseu maonès. Pons també ha recordat que la seva empresa és l'agència de viatges especial de l'associació Amics de s'Òpera.

"Estiu al Principal", un programa amb 22 activitats molt variades
L'òpera "Così Fan Tutte", de W. A. Mozart, organitzada per la Fundació Menorquina de l'Òpera, encetarà el pròxim dissabte dia 12 el programa "Estiu al Principal", que entre els mesos de juny i setembre oferirà vint-i-dues activitats artístiques. Aquest programa compta amb un pressupost dels voltants de 200.000 euros, és a dir en torn del 40 per cent del pressupost anual del Teatre, que és de 500.000 euros. La regidora de Cultura i vicepresidenta de la Fundació Teatre Principal, Maria Josep Morell, i la gerent del coliseu Conxa Juanola han destacat la diversitat i la qualitat de l'oferta cultural programada, que inclou deu concerts, la majoria de música clàssica, però també gospel; dues obres de teatre; tres activitats de dansa; el darrer espectacle de Rafael Amargo; una actuació de màgia; i un monòleg de Dani Mateo.