FMC. El president actual, Magí Muñoz, recollirà el premi en nom de les entitats i institucions menorquines - Arxiu

TW
0

El Consell de Govern acordà ahir concedir la Medalla d'Or, la més alta distinció de la comunitat autònoma, al Fons Menorquí de Cooperació, un reconeixement que s'ha atorgat també als Fons Mallorquí i Pitiús.

Amb aquesta distinció, l'Executiu de Francesc Antich vol distingir aquestes associacions sense finalitat de lucre pel treball que des de l'any 1993 realitzen amb la finalitat de contribuir a la promoció de la justícia social i econòmica en els països més pobres del planeta i per la seva eficàcia a l'hora de coordinar i canalitzar les aportacions de les administracions, autonòmiques i locals, en la cooperació pel desenvolupament.

Com també es considera que han estat, a més, "motors insubstituïbles a l'hora d'estimular la participació activa de la població en els projectes de cooperació".

El FMC està integrat pel Consell i els vuit ajuntaments de l'Illa a més de les entitats que treballen per la solidaritat amb el tercer món. Recollirà el premi el president actual, el regidor de l'Ajuntament de Ciutadella, Magí Muñoz.

El Govern també ha concedit el Premi Ramon Llull a 27 persones i entitats que han destacat en els serveis prestats a les Balears i com a distinció dels mèrits en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d'investigació, d'ensenyament i lingüístic.

L'objectiu és "premiar la labor individual o col·lectiva que aquestes persones hagin dut a terme l'any anterior en els àmbits indicats". El reconeixement arriba per l'Asociación Hotelera de Menorca (ASHOME), la gimnasta Elisabeth Salom, sor Enriqueta Garriga i per Joan Moll Marquès, pianista i fill de Francesc de Borja Moll, el Fill Il·lustre de Ciutadella. Entre d'altres, s'ha atorgat el "Ramon Llull" al director de la pel·lícula "Celda 211", Daniel Monzón, guanyador de l'edició d'enguany dels Premis Goya i vinculat amb el cinema de les Illes. La gala de lliurament de les 6 Medalles d'Or de la Comunitat Autònoma i dels 27 guardonats pel Premi Ramon Llull tindrà lloc el proper diumenge, dia 28, en un acte oficial que es celebrarà a l'Auditòrium de Palma, on hi haurà una destacada presència menorquina.

Els menorquins

Elisabeth Salom Pons
Gimnasta rítmica
En reconeixement a la seva trajectòria esportiva que la converteix en la segona olímpica menorquina de la història i per ser un exemple de treball, esforç, perseverança i esperit de superació, que la portaren a la participació als Jocs Olímpics de Pequín. A més del seu nou paper de formadora dins el projecte esportiu de perfeccionament de la gimnàstica rítmica menorquina.

sor Enriqueta garriga
Infermera i assistenta social
Religiosa de la Congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Infermera i assistenta social. El premi se li concedeix en reconeixement a la dedicació que ha demostrat, durant tota la seva vida, a impulsar els serveis socials, tant en el municipi de Maó com en tota l'illa de Menorca, primer a Càritas Diocesana i després a l'Ajuntament de Maó.

ASHOME
Asociación Hotelera de Menorca
Per la seva contribució, amb esforç, il·lusió i empenta, a convertir els establiments hotelers de les Balears en un referent de qualitat i excel·lència en el món, com també per no defallir en els moments de dificultats i col·laborar amb les institucions amb tarannà dialogant i obert. ASHOME obté el mateix premi que la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i la Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera.