Protagonistes. Els gegants van ser ahir seguits per nombrosos fillets en el ja habitual acte de la davallada des dels Quarters de Santiago. Els geganters els van pujar al Consistori amb esforç i molta cura | Javier Coll

TW
1

Quan les festes de la Mare de Déu de Gràcia comencen a ser a prop, als fillets els agrada poder veure en Tomeu i na Guida guaitant des del balcó de l'Ajuntament de Maó. És baixar per la Costa de sa Plaça i girar el cap a l'esquerra per assegurar-se que els dos gegants són allà, preparats, a punt. Molts demanen poder anar a veure'ls a poca distància, i fins i tot tocar-los.

Idò tranquils, petits. Des d'aquest divendres fosquet en Tomeu i na Guida són ja al balcó de l'Ajuntament de Maó. Hi van arribar ben acompanyats, i no només dels seus amics els altres gegants (en Pere i na Gràcia amb els nous vestits, i la joveneta Illa que els esperava per sorpresa al geriàtric) i una música ben animada. També els van seguir en la seva trajectòria des dels Quarters de Santiago un exèrcit de fillets apassionats, i com no, l'entranyable Miquelet es Salero.

Noticias relacionadas

El passeig va ser puntual, i com sempre, agradable, entretingut, fins a arribar a la Plaça Constitució, on després de donar un parell de voltes i moure's ben animats, els gegants van ser pujats, no sense esforç, al balcó de l'Ajuntament de Maó. Com sempre, els geganters van anar amb molta cura, no fos que en Tomeu o na Guida es lesionessin quan queden ja tan pocs dies per a les festes.

Hores abans, es va fer un passacarrers al Camí des Castell, també amb presència de gegants i un berenar, amb una ensaïmada considerable, a la pèrgola de la Casa del Poble. Festa grossa.