TW
1

L'amenaça de pluja no va poder amb les ganes de música i festa del grup Va Gros. Desenes i desenes de cantaires es van ajuntar al bar Infanta per sortir a cantar pel centre de Maó anunciant l'alegria de l'arribada de les festes de Gràcia.

Noticias relacionadas

Enguany ho van fer amb més força que mai, complint-se cinc anys d'una iniciativa que mobilitza a través de les cançons més conegudes a músics i cantants espontanis. Tot just començar el recorregut, el grup va haver de fer un canvi d'itinerari perquè s'estava bombejant aigua d'un immoble inundat. El recorregut musical va recórrer la Plaça Reial, el Claustre i la Plaça del Carme, en direcció a l'Ajuntament. El grup Va Gros va interpretar peces conegudes com «Sa cançó des Va Gros», d'Héctor Pons i Jordi Cardona; «Festes de Gràcia», de Deseado Mercadal; «Golondrina de amor», de Manuel Guirao», «Jotes parranderes» i «Cap a romandre», d'Ortega Monasterio; i «Ambient de festa», d'Héctor Pons, entre moltes altres. La gent podia cantar amb el cançoner imprès que es va repartir.

Un col·lectiu que uneix

El grup Va Gros començà fa cinc anys a iniciativa d'en Paco del bar Infanta. Cada estiu, el grup es reuneix els dimecres a l'establiment per assajar de cara a la sortida anual prèvia a les festes de Gràcia. Un any més el grup va xalar i va fer xalar, amb un final feliç, amb la darrera cançó a l'Ajuntament.