Ahir, els regidors de l’Ajuntament durant la presentació del programa de festes | Gemma Andreu

TW
6

Dotze són els dies que manquen perquè les festes de Sant Bartomeu inundin de goig i felicitat tots els residents de Ferreries i visitants. Ahir capvespre, l'Hort de Sant Patrici va acollir la presentació del programa de festes, atepeït d'activitats protocolàries, esportives i culturals.

La presentació es tracta d'un acte «obert al poble», a totes les entitats i mitjans de comunicació en un entorn «idílic», explicà Joana Febrer, regidora de Cultura i Festes de Ferreries. El programa s'ha preparat perquè la gent gaudeixi també de les setmanes prèvies a les festes de Sant Bartomeu.

Enguany la qualcada la componen 90 cavalls, «un més que l'any passat», apunta la regidora. Fins a 60 surtiran els dos dies principals (diumenge 23 i dilluns 24), mentre que els 30 restants fan tanda, és a dir, qualquen només un dels dos dies.

El dispositiu de seguretat, un dels temes que més preocupa a tothom, serà el mateix de cada any, però Joana Febrer afegeix que «si es porta a terme una correcta organització, tot surt de la manera esperada».

Una de les novetats que s'ha introduït aquest any al programa de festes ha estat una de les branques que conformen les arts escèniques relacionada amb l'actuació: el teatre. Es representarà «Acorar», a càrrec de l'actor Antoni Gomila, com a nucli de la reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles.

Noticias relacionadas

A la part cultural hi haurà a més vetllades on el glosat serà el centre d'atenció, el lliurament del premi d'investigació i també de pintura, entre altres. A més, s'habilitarà un photocall al Pla de l'Església per immortalitzar cada instant de les festes de Sant Bartomeu.

El grup folklòric Aires des Barranc d'Algendar, fundat fa 70 anys serà l'encarregat de pronunciar el pregó que donarà el tret de sortida de les festes, dissabte 22 d'agost, a les 21 hores.

Per finalitzar l'acte de presentació de les festes de Sant Bartomeu, els propietaris de l'Hort de Sant Patrici convidaren tots els presents a la degustació d'una picada en motiu de celebració. Perquè les festes, a poc a poc, s'apropen.


Carreres, per sisè any al front de la qualcada

El caixer batle d'enguany, Josep Carreres Coll, presidirà la qualcada per sisena vegada, tot i que no de manera consecutiva. L'acompanyarà el caixer capellà, Joan Tutzó, el sobreposat, Robert Pulido, el casat, Antoni Gomila i, per últim, el pagès Josep Pons. La fabiolera és Sílvia Pons.