Els membres de la junta de caixers d'aquest bienni | Joia Enrich

TW
1

Dos flamants anys estan per venir. Tot preparat, però res no ha començat encara. Inquietud, emocions, sentiments que s'esfumen i es retroben alhora. Es Mercadal concentra els pròxims dies a residents i visitants en un ambient armoniós i de germanor per tornar a sentir el caliu de la gent gaudint de Sant Martí a peu de carrer. El primer toc de fabiol, el lliurament de les canyes verdes... esdeveniments que paralitzen l'alè.

La festivitat s'inicia aquest dissabe amb un acte emotiu per tots els mercadalencs: l'entrega de la bandera per part de Francesc Ametller, batle des Mercadal, al caixer sobreposat, Alex Alacis Riudavets, a partir de les 17 hores davant les Cases Consistorials Seguidament i per tradició, el fabioler Francesc Gomila i el caixer fadrí, faran un recorregut per tot el poble per tal de que els altres cavallers s'afegeixin a la Qualcada.

Nous rostres constitueixen el bienni venidor 2015-2016. Els hi posam nom i cognom: el primer d'ells és el caixer casat, Josep Moll Martí que se sent «molt il·lusionat» per aquesta nova assignació. En segon lloc, la primera dona caixera pagesa de Sant Martí, Catalina Salom Coll, el caixer sobreposat Alex Alacis Riudavets i la caixera batlessa. Tot i així, tant Josep Moll Martí com Regina Sintes Triay és, per ells, el segon cop que formen part de la Junta de Sant Martí (essent caixers fadrins en diferents anys). De la mateixa manera, el caixer capellà i el fabioler repeteixen en el seu càrrec.

Noticias relacionadas

Per la seva part, Regina Sintes Triay que debuta com a caixera batlessa, recalca que està «nerviosa pel que pugui passar», però que «vetllarà» perquè tot surti de la manera esperada. Una de les seves prioritats és «instaurar una certa formalitat entre els caixers».

DOCUMENTS:

Programa de les festes de Sant Martí (PDF)

Horaris del jaleo bus per les festes de Sant Martí (PDF)