Els Diables de Maó van oferir un correfocs a Sant Lluís | Toni Seguí

TW
0

Les festes de Sant Joan fan caliu. La majoria de municipis aposten per celebrar l'efemèride per fer costat a la tradició i animar la nit més curta de l'any. Sant Lluís va ser el poble més previsor i va oferir als ciutadans un ampli ventall d'actes dissabte passat amb tallers i animació infantil, i amb un correfocs a càrrec dels Diables de Maó, que va acabar amb un fester i un sopar ben animat.

A Maó, cal assenyalar que l'Ajuntament ha repartit 900 canyes verdes a les escoles perquè els més menuts de la casa facin la tradicional enramada. La festa grossa serà avui capvespre al port on es celebraran tallers i animació infantil. No hi faltarà el concurs de bujots i l'encesa dels festers.

L'Ajuntament posa a disposició dels ciutadans un servei gratuït de tren turístic entre les 18 i les 22 hores que sortirà de la Plaça Constitució. Les activitats infantils i els festers també tindran la seva importància a les barriades com Camí d'en Barrotes on Bep Marquès i Dj Chicha posaran la guinda al pastís.

Enguany el Bisbat organitza una bona festa a l'ermita de Sant Joan dels Vergers. Serà demà, dia gran, quan es celebri una eucaristia a les 18.30 hores per continuar amb una bereneta popular i una tómbola. Aquesta darrera activitat es repetirà dijous i divendres, per recaptar diners per a la Casa de Colònies de Sant Joan dels Vergers.

Maó

  • A partir de les 18.30 hores el port de Maó s'omplirà avui d'actes. Taller de canyes verdes i animació infantil. La revetlla començarà a les 20.30 hores, amb el grup «Boulevard». Una hora més tard es lliuraran els premis als millors bujots amb posterior encesa del fester.
  • A la zona verda de Camí d'en Barrotes, a partir de les 18.30 hores, es faran jocs infantils, taller de canyes i torrada popular amenitzada per Bep Marquès. L'encesa del fester serà a les 21.45 hores i posterior animació musical amb Dj Chicha.
  • Cremada de bujots a les 17.30 hores, a la residencia de Gent Gran del Consell.
  • A sa Mesquida, encesa del fester a les 21 hores. A la Plaça de Llucmaçanes, a partir de les 19.30 hores, hi haurà recull i exposició de bujots i encesa del fester i a la pista polivalent de Sant Climent a partir de les 19.30 hores inici de la festa de Sant Joan amb posterior encesa del fester.
  • L'ermita de Sant Joan dels Vergers acollirà una missa i una bereneta demà a partir de les 18.30 hores. També es celebrarà una tómbola per recaptar diners per a la casa de colònies.

Es Migjorn Gran

Foguera de Sant Joan a l'antiga pista de bàsquet, a partir de les 20.30 hores d'avui . Qui pot portar llenya, ho pot fer a partir de les 16 hores.

Es Castell

A les 19 hores d'avui, comença un recorregut de la Colla de Geganters i Grallers i recollida de bujots pel poble. Començarà a la Plaça Esplanada, per recórrer Carrer Victori, Sant Jordi, Gran i tornar cap a la Plaça Esplanada. Allà, a partir de les 21 hores, fester de Sant Joan i actuació del grup «Fusiona2».

Cala en Porter

Cala en Porter celebra la festa de Sant Joan amb una cremada de bujots i una torrada popular. Tindrà lloc a partir de les 20.30 hores al camp de futbol de Siestamar II.

Es Mercadal

Fogueró de Sant Joan a partir de les 22 hores al recinte firal.

Sant Lluís

Va celebrar Sant Joan el passat dissabte amb una ballada de la gegantona Na Tecla i els capgrossos. Hi va haver tallers santjoaners i lliurament dels premis dels concursos de bujots. A més, els Diables de Maó van oferir un correfocs. La festa va acabar amb sopar popular i festers.