TW
0

El primer tast de festa es visqué amb prou intensita aquest diumenge t, especialment al llarg del matí. La intensa calor, amb temperatures properes als 30 graus, encengué encara més la flama festiva a Ciutadella, convertida des de les nou en una riuada interminable de gent desitjosa de seguir i tocar la llana des Be. I així fins a completar les 107 visites i quatre tocs de dol previstos.

La bulla es multiplicava a cada carrer, entre els berenars en família o amics tot esperant l'arribada de l'anyell a la posada, i les milers de persones que seguien incansablement la comitiva.

Des de Cal Bisbe a l'Ajuntament de Ciutadella, on la nova corporació presidida per Joana Gomila rebé per primera vegada als caixers. I d'allà, tot un seguit de visites a cases de propietaris i l'amos que surten a la qualcada, excaixers senyors i entitats, com el Cercle Artístic.

Noticias relacionadas

Les tres primeres hores es desenvoluparen amb una inusual puntualitat, i només es començà a acumular un petit retard de prop de 20 minuts quan la comitiva inicià la visita a les cases senyorials des Born, camí de la Catedral. Davant l'Església, reteren la visita de costum al degà i, poc abans de la una, entraren a la seu del Consell, on ja els esperaven el govern en funcions, presidit per Santiago Tadeo, i alguns dels nous consellers electes.

Però un dels moments més emotius es visqué poc després de la una i mitja, quan la comitiva arribà a la sala multifuncional del Canal Salat, on s'hi feia la darrera de les representacions de «Foc i Fum».

El capvespre, abans de les avellanes, tenia reservats altres moments plens de sentiment i emoció. El to plorós del fabiol de Sebastià Salord acompanyà el record Jordi Salord Bosch, l'amo en Jorge de Sant Joan Gran. Després, s'honrà la memòria de Josefa Vivó Squella, propietària de llocs; l'excaixer casat Antoni Camps Pineda; i el també propietari de finques, Jesús Olives Lluch.

Quasi 14 hores després d'haver sortit de Cas Baró, la Comitiva des Be arribà anit a cas caixer casat, Pedro Villalonga Mesquida. Éren devers les 22.45 hores, quan s'Homo des Be i la resta de caixers donaven per finalitzada la jornada. El Diumenge des Be va ser tot un èxit, sense incidències, i la comitiva presidida per Borja Morgades de Olivar complí amb l'horari previst amb només 45 minuts de retard.