Águeda Reynés es mostrà efusiva en l'entrega del penó al caixer fadrí | Dino Gelabert-Petrus

TW
0

La melodia del tambor i el fabiol ressonà a les quatre en punt del capvespre fent escarrufar la pell de la gentada reunida a la plaça Constitució. A continuació esclatà un aplaudiment per celebrar l'inici de les festes.

La fabiolera Laura Guàrdia, acompanyada per en Jaume, l'inefable menador de la somera, amb més de 20 anys d'experiència, començà el replec de la qualcada. Per festejar-ho, les campanes de Santa Maria començaren a repicar, expressant l'alegria de tot el poble, junt amb la mascletà.

Noticias relacionadas

Expectació festiva

Mentre els cavalls es replegaven, poc a poc la plaça de la Constitució s'anà omplint cada vegada de més gent. Tothom estava pendent del que passava a les escales de l'Ajuntament, on la caixera batlessa, Àgueda Reynés, es trobava de peus, acompanyada per tota la Corporació i poble, esperant l'arribada del caixer fadrí, Daniel Florit Martínez.

La gent espontàniament començà a cantar peces festives, com «Un senyor damunt un ruc» o un tímid «Es Mahón». L'entrega de la bandera de les festes es produí a les quatre i mitja i l'esclat d'alegria ja no va ser aturador.