L'escriptor Migel Delibes | Efe

TW
0

«Patria común. Delibes ilustrado» és el títol de l’exposició que, del 10 de novembre al 3 de desembre, es podrà veure a la sala d’exposicions del Claustre del Carme, a Maó. Una mostra que s’inaugurarà amb la presència d’Elisa Delibes, filla del cèlebre escriptor.

Aquesta exposició arriba a Menorca de la mà de la Fundació Rubió. L’acte d’obertura tindrà lloc el mateix dia 10, a les 20 hores, on Elisa Delibes farà una breu presentació sobre la vida i obra del seu pare.

L’univers de Delibes

L’exposició fa un recorregut per l’univers de Miguel Delibes (Valladolid, 1920-2010), novel·lista i periodista que és tot un referent de la literatura espanyola de postguerra, reconegut amb nombroses distincions, com el Premi Cervantes o el Príncep d’Astúries de les Lletres.

La trajectòria del literat es pot resseguir, tot partint de la mirada i la veu dels protagonistes i personatges de l’obra de Delibes.

Quinze seccions recullen les constants en l’obra de l’escriptor, com petites «terres de tots» que configuren la «pàtria comuna». Els textos seleccionats pertanyen a deu obres de Delibes, escrites entre 1947 i 1989, i presenten a quinze infants de totes les edats, orígens, classes socials i característiques. Entre aquestes obres hi ha «La sombra del ciprés es alargada», «El camino», «El conejo», «El príncipe destronado» o «Mi vida al aire libre».

Escrits que es complementen amb il·lustracions, d’autors com Ajubel, Pablo Amargo, Arnal Ballester, Mónica Gutiérrez Serna, Violeta López, Raquel Marín o Óscar Villán.

Miguel Delibes és un autor que va estar sempre molt lligat a la infància i va saber reflectir la visió dels fillets, la que observa el món amb la curiositat de la descoberta de les coses.