El filòleg Joan F. López Casasnovas. | Arxiu

TW
2

Poc més d’un any després de la seva defunció, el llegat de l’intel·lectual menorquí Joan Francesc López Casasnovas es troba més viu que mai. L’Ateneu de Maó presenta el pròxim dimarts 31 a les 19.30 hores el seu llibre «Jo vull el vol dels falcons», publicada enguany de manera pòstuma.

Aquesta obra, editada a cura de Gemma Ferrer Carreras,    recull els articles lingüístics redactats per López Casasnovas entre els anys 1975 i 2022. I és que qui fou activista, professor, escriptor i    col·laborador d’una llarga llista de revistes i diaris, entre els quals es troba «Es Diari», compta amb una rica i extensa obra periodística.

Encara que es partesqui de materials personals de l’autor i no de textos publicats, es tracta de gairebé cinquanta anys de producció diària en què es pot resseguir el pensament lingüístic d’un dels referents més importants de la cultura menorquina contemporània.

A l’acte intervindran l’editora, Gemma Carreras; el professor i membre de l’IME, Ismael Pelegrí; el tècnic lingüístic, Biel Pons; i l’editor de l’IME, Òscar Bagur.