Emili Cano, Enrique Jiménez i Xec Coll, aquest dimecres a l’Escola d’Art | X.C.M.

TW
0

El professor, filòleg i escriptor Joan F. López Casasnovas (1952-2022) tindrà una destacada presència en la Fira del Llibre d’enguany que es celebrarà aquest cap de setmana, amb el repartiment a Ciutadella i Maó de 1.500 targetes grans amb un poema seu i un gravat, que aquest dimecres es va imprimir, i per altra banda la impressió en directe d’un altre poema i un punt de llibre.

Aquest homenatge popular a Joan F. López Casasnovas ha estat impulsat pel professor a l’Escola d’Art de Maó i impressor aficionat Xec Coll Marquès que ha comptat amb la col·laboració del també impressor Enrique Jiménez, a més del suport del Consell insular, el Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell, la Xarxa de Biblioteques de Menorca i de la mateixa Escola d’Art.

Aquest dimecres mateix, al capvespre es van imprimir al taller de l’Escola d’Art de Menorca les 1.500 targetes grans en què es reprodueix el poema «La casa», de Joan F. López Casasnovas, que va elegir la seva viuda per a l’ocasió. El treball d’impressió es va fer amb una màquina tipogràfica que hi ha a l’Escola i que va pertànyer a l’antiga impremta Manent, de Maó. Les targetes grans seran repartides gratuïtament entre els visitants a la fira a Ciutadella i Maó

Per altra banda, la iniciativa en homenatge a López Casasnovas també contempla una demostració tipogràfica, amb la impressió del poema «Ara puc dir-vos-ho, som a la font i bec», també original del professor i escriptor ciutadellenc, que es farà en directe amb una màquina de sobretaula del professor Xec Coll, a més del punt de llibre. Tant el repartiment de les targetes grans com la demostració de la impressió es faran el dissabte, de 10.30 a 13 hores a Ciutadella, i ensoldemà diumenge en el mateix horari a Maó.

Precedent

L’homenatge amb poesia i tipografia a Joan F. López Casasnovas té el precedent del que el professor Xec Coll, aficionat a la impressió i propietari d’una petita premsa tipogràfica amb tipus de plom, també va fer al poeta, lingüista i professor valencià Àngel Mifsud i Ciscar (1954-2012).

Lectura poètica i musical en record del professor i escriptor ciutadellenc

L’Ajuntament de Maó ha organitzat una lectura poètica en record del poeta Joan F. López Casasnovas. L’activitat tindrà lloc aquest divendres a les 19 hores, a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme.

Ha estat organitzada pel poeta Pere Gomila i comptarà amb la participació dels rapsodes Antoni Cantamisa, Laura Pons i Esperança Robert, amb l’acompanyament al piano de Patrícia Romero. A més, l’escriptor Francesc Florit Nin i l’historiador Josep Portella faran una breu introducció sobre la vida i obra de l’autor.