La banda, amb cantants i ballarines, es trasllada al Broadway de ‘Chicago’. | Arxiu

TW
2

La Banda de Música des Mercadal segueix ampliant el seu repertori, i ho fa en aquesta ocasió, introduint-se al món dels musicals. Ho fa, a més, de la mà d'un dels grans clàssics de Broadway, «Chicago», del compositor americà John Kander. Serà amb un muntatge en el que, a més de la seixantena de músics que hi actuaran, es comptarà també amb la participació de ballarines i diferents cantants.

En total seran prop de noranta persones les que dijous i divendres pujaran a l'escenari amb aquest musical que el director de la formació, Litus Arguimbau, ha adaptat per a banda, i que estarà complementat per un grup d'onze ballarines de l'Escola de Dansa, acompanyades de dues professores, i també set alumnes de les aules de cant de l'Escola de Música.

Com explicava ahir Arguimbau, l'espectacle inclou la partitura completa de l'obra, i quant als diàlegs. aquests s'han reconvertit de manera que el fil argumental es segueix a través d'un narrador.

El director musical assenyalava que aquest muntatge segueix l'objectiu de la Banda i de l'Escola de Música «d'apropar els joves músics a tots els gèneres, tant a la música clàssica com a les bandes sonores, a les big bands, o ara, als musicals», i especificava que aquesta «és la primera vegada que feim un concert monogràfic».

D'aquest concert se'n faran un total de tres funcions. Les dues primeres s'inclouen als programes de festes de Sant Antoni, de Fornells, i de Sant Martí, des Mercadal. Així, aquest dijous es farà la primera, a les 21.30 hores, al davant de l'Església de Fornells, i divendres, a la mateixa hora, a la Plaça Pare Camps des Mercadal.

Després, el 5 d'agost, la formació es traslladarà a Sant Lluís, on protagonitzarà el concert d'estiu al Molí de Dalt, actuació que encaixa amb el desig dels músics «de fer diverses actuacions a l'any a altres pobles», conclou Arguimbau.