Spot de la primera edición del Festival Internacional de Cinema de Menorca | FICME

TW
1

Amb un spot de Macià Florit, que fa un creatiu paral·lelisme entre les tradicionals cadires Coca Rossa de Ciutadella i les dels directors de Hollywood, el Festival Internacional de Cinema de Menorca arrenca el rodatge de la seva primera edició.

El FICME es celebrarà del 18 al 23 de juliol a Ciutadella, apadrinat pel director de cine Fernando Colomo «amb un missatge positiu, amb projeccions a la fresca dins una setmana intensa, amb cinema internacional i la presència de professionals de prestigi dins el sector». Així ho anuncia Inés Garrell, directora del certamen, qui agraeix el suport del Consell, el Govern i l'Ajuntament de Ciutadella, per fer possible aquesta primera edició del festival.

El 16 de juny, el FICME farà un primer acte, a les 22 hores, a l'Espai Mallorca de Barcelona, amb dues projeccions que defineixen la línia del festival: «A tree in the sea», de Shahir Zag, i «Acorats, crònica d'un fenomen», de Joan Martí. També la setmana prèvia al festival hi haurà projeccions  per arrencar motors a hotels amb encant de l'Illa, a l'Auditori de Ferreries i a la Sala Albert Camus.

Destaquen els més de 700 originals presentats a les seccions competitives Illes en Curt i Festival Curt, que evaluaran membres del jurat com Anna Petrus, Olivia Delcán, Juanjo Puigcorbé o José Luis Montesinos, entre d'altres.

 La mostra de llargmetratges tindrà lloc a la plaça de la Catedral, als Cinemes Canal Salat, a Líthica o a la plaça Conquesta de Maó, com també hi haurà unes jornades professionals, una secció pel públic infantil i juvenil i activitats com un vermut cinèfil a la Casa de Sintas, entre d'altres engrescadores propostes, amb una festa final a sa Platja Gran.