Liliana B. Curzi, davant de l’obra que li ha valgut el premi del Saló de Primavera. | Javier Coll

TW
2

L'artista Liliana B. Curzi ha guanyat la Medalla d'Or del XLI Saló de Primavera Guillermo de Olives Pons, i ho ha fet amb «Contrastes», una obra feta amb pintura encàustica que el jurat ha considerat mereixedora del premi.

Curzi va recollir el seu guardó en l'acte celebrat anit, a l'antiga església de Sant Antoni, de Maó. Va ser allà on l'Ateneu de Maó va donar a conèixer el nom de la guanyadora d'aquest concurs, que ha arribat enguany a la seva edició nombre quaranta-u, i que compta amb el mecenatge de la família De Olives de Olivares.

Des de l'Ateneu destaquen que «aquesta artista investiga moltes tècniques i s'ha presentat al concurs amb una que és molt poc utilitzada però que té una llarga tradició». Una tècnica, la de pintura encàustica, «d'una gran dificultat».

D'entre les cinquanta-quatre obres presentades (una de les quals ha quedat fora de concurs per no complir les bases) el jurat ha concedit dues mencions honorífiques, a Miquel Cardona Allès, per l'obra a l'oli «Sombras y llum», i Francisco J. Olivé Borrás, per un oli sobre fusta, ferro, fibra i materials reciclats que duu per títol «Amsterdam, un día cualquiera».

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]