Una de les propostes de la iniciativa cultural és la posada en escena d’una versió singular del conte «Pulgarcito» | FTPM

TW
1

La Fundació del Teatre Principal de Maó i l'Ajuntament de la ciutat donen continuïtat, amb la seva cinquena edició, al Festival de Teatre Infantil, després de tres anys d'absència.

La iniciativa, que es desenvoluparà de l'11 al, 15 de maig, està coordinada per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil Illes Balears i compta amb la col·laboració de la Fundació Rubió Tudurí-Andrómaco, Obra Social la Caixa, Fundació Baleària i amb el suport del Departament de Cultura del Govern de Dinamarca.

El V Festival de Teatre Infantil contempla la realització de set espectacles, adreçats a totes les edat i concretament a un públic i familiar, que es duran a terme al carrer, a escoletes, al Teatre Principal i al geriàtric de Maó, aquest darrer adreçat exclussivament als residents i familiars. El preu unitari dels espectacles al Principal és de 8 euros, tot i que els interessats poden beneficiar-se d'un abonament de 15 euros per assistir als tres que tindran lloc al teatre.

El regidor de Cultura de Maó, Héctor Pons, va subratllar la recuperació d'una iniciativa cultural que considera prioritària i, al mateix temps, la necessitat que els menors coneguin la vessant pedagògica del teatre. Pons va recordar que la preparació del festival es remuntava a l'inici del mandat municipal.

La gerent del Principal, Àngela Vallés, va assenyalar que la seva labor ha consistit en acabar de donar forma i coordinar un esdeveniment que encaixa en el seu projecte cultural. Vallés va subratllar que el teatre era una eina fantàstica per potenciar els valors entre els fillets i filletes, a més de destacar la voluntat del festival de convertir-se en un referent en l'àmbit insular.

La responsable municipal de l'àmbit socioeducatiu, Laia Obrador, va assenyalar la necessitat d'apropar el teatre a les escoles, en el marc del concepte de ciutat educadora. Obrador va afirmar que es tractava d'una aposta per a l'educació dels més petits, que complementa la labor pedagògica dels centres.

El vocal a Menorca de Sa Xerxa, Jeroni Comellas, va subratllar la importància que l'Illa recuperés el festival de teatre infantil, que compta amb la novedosa participació del grup de teatre danès Limfjodsteatre.

EL PROGRAMA

11 al 13 de maig
Teatre de petit format per a les escoletes
Teatre al detall estrena «El núvol gris, gras, gros», inspirat en un conte d'Antoni Cuadrench. Escoletes 0-3 anys.

Dissabte 14 a les 11 hores
Passacarrers de tres girafes
Passacarrers amb dues girafes i el seu cadell pels carrers de la ciutat, a cárrec de Xirriquiteula Teatre. Tots els públics.

Dissabte 14 a les 12 hores
'L'Endrapasomnis' al Principal
Teatre al detall presenta «L'Endrapasomnis», basat en el conte de Michael Ende, al Teatre Principal. A partir de 5 anys.

Dissabte 14 a les 17.30 hores.
Concert per a resident del Geriàtric
La Tresca i La Verdesca ofereix un concert a la residència geriàtrica, acte per als residents i els seus familiars.

Dissabte 14 a les 19 hores
Versió de «Pulgarcito» al Principal
Teatro Paraíso ofereix una versió singular del conte «Pulgarcito», al Teatre Principal. A partir de 8 any.

Diumenge 15 a les 11 hores
Una versió del Quixot al Principal
El grup danès Limfjodsteatret representa «Don Q», al Teatre Principal. A partir de 6 anys.

Diumenge 15 a les 12 hores
Espectacle de clausura a ses Moreres
La Tresca i la Verdeca ofereix «Zum» al carrer Ses Moreres. Tots els públics.