Antoni Gener (Ciutadella Vella), Rafel Pallicer (Cercle Artístic) i Macià Coll (Ciutadella Antiga). | Gemma Andreu

TW
1

El Teatre de Butxaca de Ciutadella dóna una passa més i es consolida amb la convocatòria d'un concurs de textos de microteatre. El certamen ompl el buit en premis de creació teatral existent a Menorca i sorgeix de la iniciativa de Ciutadella Antiga i Ciutadella Vella, que s'han aliat amb el Cercle Artístic, per la seva experiència i referent del Premi Born, per crear el Premi Teatre de Butxaca.

Des d'avui, s'obre el termini per presentar els originals fins el 30 d'abril, que s'hauran d'entregar per correu electrònic o físicament al Cercle Artístic. Els textos concursants s'han de presentar baix pseudònim, han de ser inèdits i estar escrits per a un màxim de tres intèrprets, en llengua castellana o catalana. La representació de l'obra no pot durar més de 15 minuts. El certamen compta amb dues modalitats: una general i l'altra destinada al públic infantil i juvenil. El premi està dotat amb 200 euros per la millor obra en cada modalitat.  

Un jurat amb base teatral
El jurat, encara en fase de constitució, compta de moment amb membres confirmats com Pitus Fernández, director teatral i professor de l'Escola d'Art Dramàtic, la dramaturga Aina Tur i l'actor Rodo Gener. A més del premi en metàl·lic, les dues obres premiades seran representades durant el festival Teatre de Butxaca 2016, que entre finals de setembre i principis d'octubre arribarà a la seva cinquena edició, pel que es confirma que el certamen de teatre de petit format ha arrelat en el panorama cultural de Ciutadella.

La programació del Teatre de Butxaca d'enguany està pendent de tancar en quant a obres i actors. La novetat serà l'estrena de les obres guanyadores del Premi de Teatre de Butxaca, que com les altres, es podran escenificar a qualsevol espai del nucli antic, ja sigui a una casa particular, un establiment comercial o un espai públic, transformant el centre històric en escenari teatral. Macià Coll, gerent de Ciutadella Antiga, destaca l'acord entre les tres entitats per estimular la creació teatral. «El fet de que sigui un concurs de creació de textos de microteatre pot ser un estímul per a la participació», explica. Una opinió que comparteix Rafel Pallicer, president del Cercle Artístic, qui destaca que «la col·laboració entre entitats enriqueix, aporta noves idees i nous projectes». Per la seva banda, Antoni Gener, president de Ciutadella Vella, ressalta que la iniciativa pretén posar el teatre «a l'abast de tothom» a través de la dinamització cultural de tot el barri.