Després de la bona acollida de l’estrena de «Nura i el titans de la pedra», de Mario Errea, el director Josep Agustí Colom i els músics ja preparen el Concert de Primavera. | Manel Febrer

TW
1

Després de la bona acollida de l'estrena de l'obra «Nura i els titans de la pedra», presentada a Ferreries i al Teatre Principal de Maó per Sant Antoni i interpretada aquest cap de setmana a Alaior i Ciutadella com el concert central del Dia de Balears, la Banda de Música de Ferreries ja prepara la seva següent actuació. Es tracta del Concert de Primera que arriba amb la sorpresa d'una nova estrena. La banda que dirigeix Josep Agustí Colom actuarà amb la Coral Clau de Sol i comptarà amb la interpretació de tres solistes destacats: el baríton Lluís Sintes, el tenor Antoni Pons i la soprano Montse Mercadal.

Interpretaran l'estrena a Menorca de la cantata valenciana «Mare Dolorosa», composada per a banda simfònica, cor de veus blanques, cor mixte, solistes i narrador del compositor Pedro J. Visó Roger, inspirada en textos clàssics valencians del segle XV sobre la Passió de Crist.

El concert tindrà lloc els dies 4 i 5 de juny a l'Auditori de Ferreries. Pedro José Viso Roger la composà el 2004, per encàrrec de la Confraria Verge de les Angoixes, Confraria del Cabanyal de València, en commemorar el seu 40 aniversari. A part de l'obra són utilitzats textos clàssicos valencians del segle XV sobre la Passió de Crist, essent el texte de l'última part del coro del propi autor. Per desig de la confraria, l'obra intenta representar, a més dels diferents episodis de la Passió de Crist, la passió i el dolor de la Verge davant el que li està passant al seu fill.

El compositor de «Mare Dolorosa» va néixer a València el 1974. Inicià els seus estudis musicals a l'edat de 7 anys a l'Escola de Música de la Societat Ateneu Musical del Port de València, obtenint el títol de professor de saxòfon al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, on cursa les assignatures d'harmonia, composició i piano. Com a compositor ha composat pasdobles, marxes de processó, marxes mores i cristianes i obres per a grups de cambra i piano. El 2004 va composar la cantata «Mare Dolorosa», obra per a banda simfònica, cor de veus blanques, cor mixte, solistes i narrador.

Tribut a Ennio Morricone


En el marc del concert hi haurà una segona estrena. Es tracta de l'adaptació per a banda i cor d'una suite de la banda sonora de la pel·lícula «La Missió», d'Ennio Morricone, guanyadora d'un Globus d'Or a la millor música. Es dóna la casualitat que el compositor acaba de rebre el premi Oscar, als seus 87 anys, per la banda sonora de «Los odiosos ocho».