Vídeo en format cinematogràfic. S’ha penjat a la web per promocionar el projecte i és una creació de Pacífic Camps Juaneda, amb Joan Taltavull com actor

TW
16

Es van conèixer per admiració mútua i van decidir unir talent per crear un projecte inaudit amb un objectiu comú: assolir l'excel·lència en la pintura. El descobriment de Mongofra va precipitar la inspiració entre un platònic i un aristotèlic per crear Menorca Pulsar, les residències d'art per a artistes fetes per artistes. El projecte dels pintors Jorge Fernández Alday i Carles Gomila ha començat a bategar i ja camina, amb l'obertura de la matrícula a nivell internacional.

No serà una inscripció a l'ús. Els artistes interessats enviaran les seves obres i els propis professors seleccionaran els alumnes de la seva master class. I és que Menorca Pulsar ja ha començat tot el desplegament promocional, amb la posada en marxa d'una web en anglès i un vídeo en format cinematogràfic per la promoció de les residències d'art. L'atractiu de la proposta és que Menorca Pulsar comptarà amb artistes figuratius de referència mundial: David Gray, Alex Kanevsky, Keita Morimoto, Teresa Oaxaca o Benjamin Björklund seran alguns dels professors. «Estam sorpresos per la resposta positiva de que artistes de prestigi mundial els hagi entusiasmat la idea de venir a Menorca», explica Carles Gomila.

L'experiència unirà un professor amb un màxim de 18 alumnes i en un lloc que per si ja és una obra d'art: les cases de Mongofra. «El lloc és especial en ubicar-se en un parc natural i la casa ofereix una atmosfera que ens trasllada als anys 50 del segle passat. És per això que Menorca Pulsar vol ser una càpsula del temps creativa», comenta el pintor. De fet, professors i alumnes conviuran a la mateixa casa, compartint la intensitat de les classes però també la convivència en un lloc idíl·lic. Tindran allotjament i manutenció i disposaran de cotxe de lloguer per conèixer Menorca, avança Gomila.


Una experiència exòtica

«Des d'aquest lloc de llum, simbòlica però també física, els alumnes podran treballar al costat d'artistes de renom internacional», afegeix. La idea és crear vídeos durant el procés que es penjaran a un canal propi a la xarxa. Les residències d'art s'organitzaran dues vegades l'any: a la primavera i a la tardor. «Es plantegen també com una experiència global per conèixer l'Illa i trobar-ne la inspiració», comenta.

«Aspiram a que Menorca Pulsar sigui un punt de llum en l'ensenyament artístic d'elit, un lloc comú on la creativitat i el coneixement vagin de la mà», assenyala. Carles Gomila destaca que l'objectiu del projecte és convertir Menorca en un referent de l'excel·lència en la creació pictòrica.