El nou volum de l’Enciclopèdia es centra en les formacions i els grups instrumentals | Enciclopèdia

TW
0

El projecte de l'Enciclopèdia de Menorca torna a caminar, un any i mig després de la seva interrupció, amb la publicació del segon volum del tom dinovè dedicat a la història de la música, del qual és autor el professor Gabriel Julià. Aquest volum, impulsat per la Fundació Enciclopèdia de Menorca, estarà a la venda a partir de finals d'agost i tambè podrà ser adquirit al web de la referida fundació.
L'edició d'aquest volum representa l'inici d'una nova etapa, després de la mort el gener de 2013 de Josep Miquel Vidal -director fins aquell moment de l'Enciclopèdia de Menorca-, en la que es preten publicar entre un i dos volums cada any fins a completar els trenta volums prevists en el projecte.

La Fundació presidida per Miquel Àngel Casasnovas dóna continuïtat al primer volum del tom dedicat a la història de la música, redactat també per Gabriel Julià, el darrer que va editar l'Obra Cultural de Menorca, que el 2013 va presentar concurs voluntari de creditors.


Contingut

El segon volum de la història de la música es centra en les formacions i els grups instrumentals al llarg dels darrers dos-cents cinquanta anys, amb l'anàlisi de la creació de les orquestres i grups musicals de cambra, les bandes creades en els diferents pobles de l'Illa, la formació musical, les societats constituïdes per difondre l'art musical i l'organització dels diferents festivals de música, entre altres. Un aspecte novedós del treball de Julià està referit a l'activitat creativa dels músics menorquins més enllà dels límits insulars, concretament a l'Espanya peninsular, França, Alger i Amèrica, principalment.


Finançament

El Consell executiu del Consell insular va aprovar el dilluns -per via d'urgència- el pagament d'una aportació de 15.000 euros a la Fundació Enciclopèdia de Menorca, entre altres, que es farà efectiva de forma inmediata, segons va confirmar ahir el conseller de Cultura i Educació, Miquel À. Maria. A més, el conseller va qualificar de «factible i real» el pla d'actuació presentat per la Fundació per a la culminació del projecte editorial, per la qual cosa va garantir el suport econòmic de la institució insular per als pròxims anys.
Per la seva part, el Govern balear té compromés un ajut de 5.000 euros per enguany.