El Cor Illa de Menorca, ahir en un assaig, baix la direcció de mestre Antoni Pons Morlà | Gemma Andreu

TW
3

El 15 aniversari del Cor Illa de Menorca tindrà un plat fort: la representació de l'òpera «Marina», d'Emilio Arrieta, els dies 19 i 21 de juny, al Teatre Principal de Maó. És una obra que té «una significació molt especial» per l'entitat i que «du molts bons records» perquè fou el primer gran èxit popular que aconseguí la coral amb les tres representacions que van tenir lloc el juliol de l'any 2001, ara fa ja catorze anys, amb la particularitat de que, de llavors ençà, no s'havia tornat a representar a Menorca.
Diego Dubón, president del Cor Illa de Menorca, avança que la producció d'aquesta nova representació de «Marina» és, essencialmen, amb cantants i músics locals, «però, en aquesta ocasió, es compta amb l'esplèndida col·laboració de l'escenògrafa Eugenia Corbacho, que ja ha dirigit escènicament el cor en dues ocasions: a 'Nabucco' i 'West Side Story'». Aixímateix, la direcció musical anirà a càrrec del mestre Antoni Pons Morlà i el cor comptarà amb la participació de l'orquestra simfònica, que col·labora habitualment amb l'entitat, formada per professorat del Conservatori Professional de Música de Menorca.

Segons anuncia Dubón, es comptarà també amb la participació de dues prestigioses veus: la del tenor lleonès Carlos Fidalgo, en el paper de Jorge, i del baix Pablo López, en el paper de Pascual. Completen les veus principals la soprano alaiorenca Maria Camps, en el paper de la protagonista femenina, i la reconeguda veu del baríton Paulino Maria, en el paper de Roque. Per a l'ocasió, l'entitat tornarà a comptar amb l'esplèndida col·laboració del ballet que dirigeix Alba Sintes.

Diego Dubón confirma que l'expectació que ha mogut aquesta proposta artística és gran. Les entrades ja s'han posat a la venda i, com sempre que actua el Cor Illa de Menorca, s'han previst preus assequibles per al gran públic: des dels 10 als 25 euros.