La directiva d’Amics de s’Òpera, presidida per Joaquín Comas, presentà el programa ahir als socis | Javier Coll

TW
0

A punt de complir els 45 anys, Amics de s'Òpera de Maó celebrarà enguany la 44ena edició de la Temporada d'Òpera amb una obra estel·lar: «Carmen» de Bizet. Es tracta d'un títol ambiciós pel que fa a la posada en escena i amb la participació de primeres figures mundials del cant, en una obra on destacarà el protagonisme del Cor d'Amics de s'Òpera de Maó.

«Carmen» s'interpretarà els dies 29 i 31 de maig en el Teatre Principal de Maó, amb un repartiment de luxe, encapçalat per la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera en el paper femení protagonista. El tenor Aquiles Machado actuarà com a Don José, mentre que el baix-baríton menorquí Simón Orfila interpretarà el paper d'Escamillo. Una altra figura femenina tindrà un protagonisme destacat, la soprano Isabel Rey com a Micaela. Serà una «Carmen» amb altres veus de primera línia, que comptarà també amb la participació de la menorquina Maria Camps en el paper de Francisquita.

L'entitat ha encarregat a Giuseppe Finzi la direcció musical i a Paco López la direcció escènica. Per a l'ocasió, «Carmen» comptarà amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el Cor d'Amics de s'Òpera de Maó.


Ramon Gener torna

Abans de que «Carmen» soni al Teatre Principal, l'entitat convidarà a Ramon Gener per explicar aquesta òpera de George Bizet. L'expert en didàctica de l'òpera i comunicador televisiu oferirà el proper 3 de maig una conferència per explicar «Carmen» i la figura del seu compositor. Gener és un divulgador de l'òpera que va fer a TV3 el programa «Òpera en texans» i que actualment està fent per TVE un programa d'òpera que es diu «This is Opera» i que precisament va gravar un dels seus capítols a Menorca.