Mus, Reynés, Victori i Gornés van presentar ahir el concert. | Josep Bagur Gomila

TW
11

El 15 de desembre de 1829 s'inaugurava el Teatre Principal de Maó, el primer escenari operístic a Espanya. Ara, aquest dissabte, quan es compliran 185 anys d'aquella data, la sala maonesa acollirà l'esdeveniment que tancarà els actes commemoratius d'aquesta efemèride, i ho farà, amb un concert del més alt nivell i amb artistes menorquins. Hi seran el baríton Joan Pons, la soprano Maria Camps i el baix baríton Simón Orfila, que estaran acompanyats per l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears «Ciutat de Palma», així com també pels cantaires de la Capella Davídica.

Ja és gairebé tot a punt perquè dissabte s'aixequi el teló del Teatre Principal, on s'hi durà a terme una vetllada amb «tres dels cantants més importants de la nostra Illa, que tot i ser tan petita compta amb gent d'una qualitat molt destacada», apuntà la batlessa Àgueda Reynés.

Quant a l'apartat musical, la gerent del Teatre Principal, Virginia Victori, afegí que es comptarà amb l'Orquestra Simfònica de Balears, amb el seu nou director, Pablo Mielgo, al capdavant. «Serà un concert per tancar els actes del 185 aniversari, per al que comptam amb el suport del Govern, que es fa càrrec del cost de l'orquestra». Per això, aquesta actuació serà gratuïta per al públic, i de fet, durant el dia d'ahir ja van començar a passar per les taquilles del teatre els primers interessats en assistir-hi, per recollir les seves entrades, i es seguiran lliurant mentre n'hi hagi disponibles.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 10 de diciembre en Kiosko y Más