Els artistes van rebre una gran ovació per part del públic que omplia la sala. Era el reconeixement a mesos d’assajos per fer realitat un projecte que va començar a caminar fa ja dos anys, quan Antoni Pons Morlà va relacionar el tema de la Menorca Talaiòtica amb el poema del Pou de na Patarrà d’Àngel Ruiz i Pablo | Gemma Andreu

TW
1

L'estrena de «Na Patarrà» ha estat tot un èxit. El repte del Cor Illa de Menorca ha quedat plenament superat, tal i com s'ha pogut comprovar aquest diumenge, amb una funció per a la que es van esgotar les entrades. La faula musicada ha aconseguit omplir el Teatre Principal, en una nit en la que va quedar ben palesa la capacitat per organitzar espectacles de nivell.

Satisfacció plena i absoluta és la que sentien en acabar la funció els més de cent artistes, entre els cantants, els músics i les ballarines d'Alba Estudi de Dansa, que han participat en aquest projecte ideat pel director musical Antoni Pons Morlà, el qual, acompanyat en la direcció escènica per Aina Tur, ha aconseguit donar forma a aquesta proposta vinculada amb la Menorca Talaiòtica i amb els valors ecologistes.

I és que la faula presentava un missatge clar en la defensa dels valors ambientals de l'Illa i sobre la necessitat de protegir els recursos naturals, per evitar que, com passa a la història que explica l'obra, Menorca es pugui quedar sense aigua potable.


Homenatge

A més, la vetllada va ser del tot rodona amb el reconeixement al Cor Illa de Menorca com entitat compromesa amb el món cultural illenc. Emmarcat en la celebració dels 185 anys del Teatre Principal que es celebra enguany, es lliurà a la coral la figura de la Sireneta Mô. Acabada la funció, mentre el públic aplaudia els artistes van pujar a l'escenari la consellera de Cultura Maruja Baíllo i la batlessa de Maó Àgueda Reynés, per entregar la distinció.

El president del Cor Illa de Menorca, Diego Dubón, es mostrava agraït per aquest reconeixement públic en una nit en què «pel que ens han dit, hem fet una posada en escena espectacular». Són sensacions que generen «un sentiment de satisfacció, perquè després d'haver fet tanta feina i amb el que ha costat, tot ha sortit molt bé».

I és que damunt l'escenari es va aconseguir una fusió interessant entre cant, música, dansa i interpretació. Aina Tur també es mostra «molt contenta, el millor èxit és sentir com el públic t'aplaudeix d'una manera tan càlida, és la millor mostra de que tot ha funcionat».

Per la seva banda, la mare de la criatura, el director musical Antoni Pons Morlà, destacà que «no és fàcil organitzar un espectacle amb més de cent artistes, però tot ha sortit com volíem». De fet, l'èxit assolit, veient la resposta de públic obtinguda, ha suscitat ja que es plantegi la possibilitat de repetir la funció, tot i que de moment encara no s'ha definit res.