Bartolomé Frau, Narcís Frígola, Macià Florit, Quique Taltavull, Antoni Salvador i María José León | Kika Triay

TW
1

La pel·lícula «Carta a Nura» (vegi aquí el vídeo) ha estat la gran guanyadora de la Biennal Videobosco 2014. L'autor, Macià Florit, ha fet doblet i amb aquest film ha obtingut el premi al millor documental i el premi a la millor fotografia. La pel·lícula doblement guardonada redescobreix el poblat de Son Catlar, i amb una visió poètica i contemporània fa un emocionant paral·lelisme entre el passat i el present de la nostra terra i cultura a través d'imatges de bellesa colpidora.

Carta a Nura from Macià Florit on Vimeo.

Per la seva banda, Joan Benejam Taltavull i Guillem Massanet Català, amb el documental «Els primers menorquins», han obtingut el premi al millor guió, pel contingut didàctic i divulgatiu sobre la Menorca talaiòtica.

Precisament, la prehistòria de l'Illa ha estat la temàtica escollida per la convocatòria del certamen de cinema documental, que els Antics Alumnes Salesians han recuperat després de 23 anys d'absència. El Col·legi Salesià de Ciutadella acollí l'acte d'entrega dels tres premis. Van rebre un diploma els altres documentals finalistes: «Menorca a tiro de piedra», de Luis Villamil i Ivan Carretero, i «Conversa amb Rafal Rubí», de Cristian B. Coll.

Abans de l'entrega dels premis, es projectaren els quatre documentals finalistes, davant un públic expectant i encuriosit, amb l'absència destacada de cap representant institucional de l'Ajuntament de Ciutadella.


10 obres presentades

El jurat del certamen Videobosco 2014, integrat per Antoni Salvador, Quique Taltavull, Maria José León i Narcís Frígola, destacà el nivell i qualitat de les 10 obres presentades. El president de la Unió Antics Alumnes Salesians, Bartolomé Frau, agraí «l'esforç i participació» de tots els concursants, i de cara a la propera edició de la Biennal Videobosco anuncià l'impuls d'un taller per aprendre a fer cinema i la creació d'un premi per la categoria d'escolars, donada l'alta participació d'alumnes.

Frau va tenir paraules d'agraïment pels fundadors de Videobosco, i destacà l'esforç fet per l'entitat per recuperar el certamen dues dècades després de l'última edició. Recordà que els arxius del concurs estan dipositats a l'Arxiu d'Imatge i So i «constitueixen una font valuosa de la nostra memòria».