La novetat de la desfilada d’ahir a Cala en Porter és que es va fer una demostració de com la gent del segle XVIII es posava les diferents peces i complements, amb persones que es vestiren en directe | Gemma Andreu

TW
2

És molt difícil trobar a Menorca peces d'indumentària del segle XVIII conservades en bones condicions per culpa de la humitat, per la qual cosa la desfilada d'ahir celebrada a Cala en Porter constituí una ocasió única per descobrir com vestien els menorquins a l'època. Els grups folklòrics que integren Femefolk exhibiren reproduccions de roba de fer feina de pagès i menestral i roba d'anar mudat que els menorquins del segle XVIII portaven llavors, com també alguna reproducció dels vestits de la noblesa i de la burgesia.

A diferència de l'última mostra de Femefolk, en aquest cas es va fer una demostració com es posaven les diferents peces de davall fins la roba de damunt amb persones que es vestiren en directe. Els vestits exposats són reproduccions fetes per modistes que han après a confeccionar aproximadament com ho feien antigament i alguna persona que s'ha confeccionat el seu vestit, respectant els detalls originals.