Joana Mercadal, una de les alumnes que completa enguany el Grau Professional, actuà divendres a Ciutadella | Josep Bagur Gomila

TW
3

Vuit alumnes del darrer curs del Grau Professional del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca han ofert aquest cap de setmana dos recitals a Ciutadella i Maó. Han estat dues actuacions en què han interpretat obres de diversos estils, èpoques i autors amb els seus respectius instruments.

A Ciutadella, la cita va ser dissabte capvespre al Seminari. Allà, el pianista Eduard López, la violinista Joana Mercadal i la clarinetista Maria Torres van oferir un recital acompanyats al piano pels seus professors, Guillem Busquets i Laia Sempere, en el que van ser unes actuacions de gran nivell.

Ja ahir va agafar el relleu com a escenari la Sala de Cultura Sa Nostra de Maó, on van actuar les clarinetistes Marta Borràs i Sara Olives, la saxofonista Melanie Larsson i el percussionista Gerard Olives. En aquesta ocasió, van ser les tres primeres intèrprets les que van estar acompanyades, també al piano, pels professors Xavier Tortosa i Guillem Busquets.

Aquests recitals es fan cada any amb els alumnes que finalitzen el Grau Professional, que suposa la culminació d'una formació musical de deu cursos. Una llarga etapa que els ha permès formar-se com especialistes d'un determinat instrument, a l'hora que han cursat altres matèries, com harmonia, llenguatge musical, música de cambra o història de la música, entre d'altres.


Concerts didàctics

Per altra banda, un grup de professors del Conservatori oferiran una sèrie de concerts didàctics a diferents escoles de Primària. Serà al CP Pere Casasnovas, CP Joan Benejam i CP Margalida Florit de Ciutadella, CP Mare de Déu del Carme i CP Mare de Déu de Gràcia de Maó, CP Mestre Duran d'Alaior, CP Àngel Ruíz i Pablo des Castell, i CP Sant Lluís i CP Nou de Sant Lluís.