Maria Camps va estar esplendorosa, amb extrema sensibilitat, en sintonia amb les imatges | Javier Coll

TW
0

La idea original de Karl Orff quan composà «Camina Burana» es feu realitat el passat diumenge al Teatre Principal amb la conjugació de música, cant i ballet en un espectacle total. L'excepcional muntatge va fer vibrar d'emocions un auditori ple a vessar, cercant l'espectacularitat i potència de la mítica «Carmina Burana».

La sintonia artística a l'escenari va ser colossal. El cant del Cor Illa de Menorca i del cor infantil d'Alba Estudi de Dansa, reforçat amb algunes veus d'alumnes del Conservatori, captivà amb la intervenció estel·lar com a solista de Maria Camps. La soprano va estar esplendorosa, amb uns registres aguts d'extrema sensibilitat, mentre que els dos solistes, els barítons Paulino Maria i Jaume Gelabert, aportaren la potència de les veus masculines.

L'orquestra simfònica, integrada per 32 músics, esplèndidament dirigida pel mestre Antoni Pons Morlà, acompanyà molt ajustadament al cor, integrat per una cinquantena de veus, que mostrà una gran conjunció interpretativa en l'expressió de la cantata. Especialment destacable fou la intervenció de la percussió i els instruments de vent per aconseguir encisar el públic amb la «Carmina Burana» més autèntica.

La vessant musical s'expressà amb perfecta sintonia amb la intervenció de les ballarines, en una esquisida intervenció de dansa amb coreografia d'Alba Sintes i baix la direcció escènica d'Enric Castán.